Topal; “Hatay Savaş İstemiyor, Yaşamak ve Yaşatmak İstiyor!”

0
163

serkan topal8Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, insanları birbirine kırdırmak için Hatay’ın pilot bir bölge gibi durduğunu, savaş çığırtkanlığı yapanların Hatay üzerinde oyunlar oynadığına dikkat çekerek; “Bu nedenle Hatay’ımız tehdit altındadır. Ancak biz buna engel olacağız. Hatay savaş istemiyor, Hatay yaşamak ve yaşatmak istiyor. Kardeşçe birlikte özgür bir ülkede yaşamak istiyor” diye konuştu.

CHP Samandağ İlçe Başkanı ile birlikte Kuşalanı, Değirmenbaşı, Huzurlu, Çanakoluk, Avcılar, Çubukçu, Yaylıca ve Fidanlı Mahallelerini dolaşan Milletvekili Serkan Topal, halkla bütünleşmeye devam ediyor. Ziyaretlerinde halkın temenni ve sorunlarına ilişkin notlar da alan Topal, CHP’nin ilçedeki en yaşlı üyesi olan Fatma Çapar’ı da ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Hatay Tehdit Altında!

Konuşmalarında Hatay’ın kırılgan bir şehir olduğuna işaret eden Milletvekili Topal, oynanan oyunların karşısında olduklarını ve Hatay halkı ile birlikte savaş isteyenlere karşı engel olunacağını söyledi. Hatay’ın tehdit altında olduğuna da değinen Topal; “Hatay Türkiye’nin en güzel, nadide ve bu nedenle de en kırılgan şehridir. Türkiye’de de tıpkı dünyanın geri kalan yerlerinde olduğu gibi bazı kırılgan bölgeler vardır. Kırılganlığın fazla olduğu, sosyal patlamanın her an gerçekleşebileceği yerler; genellikle şiddet peşinde koşan, savaş heveslilerinin hedef olarak seçtiği yerlerdir. Türkiye’de maalesef bu yerlerden biri de Hatay’dır.

Hatay, Ortadoğu’nun bütün halklarının barış ve kardeşlik içinde yüzyıllardır yaşadığı bir coğrafyadır. Hatay kırılgandır çünkü Hatay’ın varlığı bile savaş severler için tehdittir. Buradaki barış ve kardeşlik örneği olan yaşam, onların politikalarının karşısında engeldir. O nedenle insanları birbirine kırdırmak için Hatay pilot bir bölge gibi durmaktadır. Bu nedenle Hatay’ımız tehdit altındadır.

serkan topal9

Uyarı Değil, Önlem Alınmasını Bekliyoruz

Bizler her gün yapılan uyarılardan, bomba ihbarlarından, her an patlaması beklenen bombalar ve yapılması olası katliamlardan ürkerek günlük yaşantımıza devam etmeye çalışıyoruz. Güvenlik güçlerinin uyarılarını değil, önemlerini beklerken daha fazla uyarıyla karşılaşıyoruz.

Hatay Ortadoğu savaşından en fazla etkilenen ilimizdir. Çünkü başta da dediğim gibi Ortadoğu’nun barış içinde yaşanan ufak bir modelidir. Eğer bir savaş başlatmak istiyorsanız önce burada ayrımcılık çıkartmak durumundasınızdır. Ancak biz buna engel olacağız. Hatay savaş istemiyor, Hatay yaşamak ve yaşatmak istiyor. Kardeşçe birlikte özgür bir ülkede yaşamak istiyor. O nedenle oynanan oyunların farkındayız ve karşısındayız” diye konuştu.

Canla Başla Görev Yapan Basın Mensuplarımızın Yanındayız

Samandağ’da, geçtiğimiz günlerde Suruç’ta katledilen Okan Pirinç’in 7. gün anması dolayısı ile düzenlenen basın açıklamasında görevini yapmak maksadıyla bulunan Ali Arslan’ın gözaltına alınması da protesto edildi. Protesto sırasında düzenlenen basın açıklamasında CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da hazır bulundu.

Özgür basına yönelik saldırıları ve özgür basın mensupları üzerine oynanmaya çalışılan oyunları kınayan Topal; “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özgür ve eşit bir dünya için mücadele eden, gerçekleri halka aktarmak için canla başla görev yapan basın mensuplarımızın yanında olacağımı bir kez daha duyurmak isterim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here