Ray Üstünde ‘Özelleştirme’ Tepkisi!

0
101

bts eylemi1BTS Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İshak Kocabıyık; “Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, dün demiryollarının özelleştirme uygulamalarına karşı İskenderun Tren Gar’ında yürüyüş eylemi gerçekleştirdi ve orada basın açıklaması yaptılar. BTS adına konuşan Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İshak Kocabıyık, haklarını alıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

KESK’e bağlı diğer sendika üyelerinin de destek verdiği eylemde konuşan BTS Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri İshak Kocabıyık, TCDD yönetiminin uyguladığı politikanın demir yolları çalışanlarını mağdur ettiğini vurgulayarak; “Bizleri yollara düşüren; isminde ‘Adalet’ olan ancak bu kelimenin tam tersi uygulamalar sergileyen AKP’nin ve AKP bürokratlarının demiryollarındaki ‘Adaletsiz’ uygulamalarıdır. Demiryolu hizmetini, kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmeyi, ulaşım hakkının metalaştırılmasını, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü açmayı planlayan ‘Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkındaki’ yasa tasarısı Meclis Genel Kuruluna getirilmiş ve sendikamız tarafından verilen mücadeleye rağmen tasarı mecliste kabul edilmesinin ardından 1 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.

bts eylemi2

Ehil Olmayan Atamalar Yapılmakta

Deneyim isteyen kadrolara ehil olmayan atamalar yapıldığını savunan Kocabıyık; “1995’li yılların ardından başlayan ve demiryollarının yeniden yapılanması adı altında atılan adımlarla bugün gelinen noktada demiryollarının 158 yıllık kurumsal işleyişi bir kenara atılmış, TCDD yönetimi tarafından liyakat, kariyer, hizmet, başarı vb. gibi ölçüler bir kenara bırakılarak taraflı davranılmaktadır. Özellikle siyasi kadrolaşmayla birlikte bilgi, birikim ve deneyim isteyen kadrolara siyasi yandaşlık üzerinden ehil olmayan atamalar yapılmaktadır.

bts eylemi3

Demiryollarının bu noktaya gelmesinin nedeni olan TCDD yönetiminin uyguladığı yanlış ve taraflı politikalar bizleri mağdur etmekte, haksızlık yaşamaktayız. Eğer bizler dur demezsek bu uygulamalar devam edecektir. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında içerisinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla ‘Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz’ adı altında bu yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Demiryollarında 5 koldan başlayan yürüyüşün bir kolu olarak, haklarımızı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here