Paksoy; “Halkımıza Saldıran Gericiliği Tepeleyeceğiz”

0
101

işçi partisi açıkalama4İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy; “Halkımıza Saldıran Gericiliği Tepeleyeceğiz

Maraş Katliamı’nın 36. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Fatma Paksoy, olayın üzerinden 36 yıllık bir süreç geçmesine rağmen belleklerde tazeliğini koruduğunu kaydetti.

Maraş Katliamının ülkemiz üzerinde oynanan oyunların açık göstergelerinden biri olduğunu öne süren Paksoy; “Kontrgerilla ve Gladyo operasyonlarıyla Türk milletinin ayrıştırılmaya çalışılması Maraş olaylarını doğurmuştur. Türk-Kürt, Alevi-Sünni gibi karşıtlıklar üretmeye çalışan gerici odaklar, fırsat bulduklarında halkımıza karşı saldırıya geçmişlerdir. Maraş Katliamı da bu düzlemde, batılı merkezlerin Türkiye’de yaptığı bir operasyondur. Gerici odakları besleyip kışkırtarak halkımıza saldırtmışlardır. 1970-1980 arası dönemde,  ülkemizde yükselen kontrgerilla faaliyetleri ve Gladyo merkezli çalışmalar ayrıştırıcılığı körüklemek istemiştir. Maraş olayları 12 Eylül’e giden yolda önemli bir yer tutmuştur. Bu olayların ardından Maraş’ta yaşayan Alevi yurttaşların yüzde 80’ine yakını şehri terk etmek zorunda kalmıştır.

12 Eylül’ün çocuğu AKP hükümetinin benzer şekilde ayrılıkçı söylemler ve dini, mezhepsel vurgular ile siyaset yapması günümüzde de aynı gerici anlayışı devam ettirmektedir. İşçi Partisi olarak merkezinde olacağımız milli hükümetle ülkemizi, vatanımızı ve milletimizi birleştireceğiz. Yurttaşlarımızı katledenlerden hesap soracağız. Mustafa Kemal’in yaptığı gibi halkımıza saldıran gericiliği tepeleyeceğiz.  Maraş Katliamı ve diğer tüm gerici faaliyetlerin hesabını soracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here