Organ Bağışı Konusunda Bilgilendirme Yapıldı

0
156

organ bağışı1Organ Bağışı kampanyası çerçevesinde İskenderun PTT merkez binasında stant açarak halkı bilgilendiren sağlık ekipleri, organ bağışı hakkında yanlış bilinen konular hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Tijen Korkmaz, kampanya hakkında bilgi verirken, organların yalnızca beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınabildiğini belirtti.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Hemşirelerinden Leyla Evyapan ve Ayfer Söylemez ile birlikte halkı organ bağışı konusunda bilgilendiren Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Tijen Korkmaz, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Organ Nakil Koordinatörü Korkmaz; “Organ kampanyasının amacı organ nakli hakkında vatandaşları bilgilendirmek ve organ naklinin önemine vurgu yapmaktır. Özellikle de organ nakli hakkında yanlış bilinen konulara da açıklık getirmektir ve insanları aydınlatmaktır. PTT binasını seçmemizdeki neden ise halkın yoğun olduğu bir yer olmasıdır. Bu tür yerlerde halkla daha iç içe olma şansı buluyoruz. Yaptığımız çalışmalarda insanların organ bağışı konusunda yanlış bilgilere sahip olduğunu gördük. Bizim bilgilendirmemizin ardından bakış açıları değişiyor” dedi.

Sadece beyin ölümü gerçekleşen insanların organlarının alındığına vurgu yapan Korkmaz; “Her hangi bir kaza ve veya hastalıktan dolayı hastane dışında ölen kişilerin organları alınmıyor. Hastanede yoğun bakıma alınmış bitkisel hayatta olan değil yalnızca beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin organları alınıyor. Alınmadan öncede mutlaka ailenin izni alınıyor. Ve organı alınan kişinin de vücut bütünlüğü kesinlikle bozulmadan alınıyor” dedi. PTT çalışanı Uğur Aksay ve Cansu Çalışkan da organ başına katkı sunarak, organ bağışında bulunmaya karar verdiler. Uğur Aksay, organ başına tüm duyarlı kişileri katkı vermeye davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here