MHP’li Bozkurt; “Sakin ve Sabırlı Olalım!”

0
275

mhp-turan bozkurt1‘Biz burada Suriyelileri istemiyoruz!’ diyerek söze başlayan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Barbaros Mahallesinde yaşanan olaylara tepki göstererek, halkı sağduyulu olmaya davet etti. İlçe Başkanı Bozkurt, devlet yetkililerine de seslenerek, daha büyük olaylar yaşanmadan önemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde sağduyu çağrısında bulunan MHP İlçe Başkanı Bozkurt; “Bilindiği gibi dün (önceki gün) akşam saatlerinde Suriyeli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Barbaros Mahallemizde çok üzücü bir olay yaşanmıştır. Bunun akabinde halkımız haklı olarak tepkisini gösterip sokaklara inmiştir.

Emniyet güçlerimiz, anında olaya müdahale ederek çok daha üzücü olayların olmasına müsaade etmemiştir. Bu konuda Sayın Emniyet Müdürümüz Cengiz Bey, ekibinin başında, birebir diyalogları ile halkımızı sakinleştirip olay mahallinden ayrılmamıştır. Kendisine İskenderun halkı olarak üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar, bizleri üzen nokta Suriyeliler geldikten sonra şehrimizde huzur kalmamış olmasıdır. Aynı denize bırakılan mayın gibi nerede durup patlayacağı belli değil! Adamlar istediği yerde iş yeri açıyor. Dün olduğu gibi bugünde bunlara belediye tarafından hiçbir şey sorulmuyor. Sokak ortalarında gıda maddeleri satıyorlar, köşe başlarını tutmuşlar. Bunlara ne yapıyorsunuz denmiyor.

Belediye yetkililerine soruyorum; neden denetim yapılmıyor? Bu manada halkımıza diyorum ki sakin olalım, sabırlı olalım, emniyet güçlerimize yardımcı olalım, suç işleyenlerin adalet önünde hesap vermesini sağlayalım” dedi.

Devlet yetkililerine de seslenen Başkan Bozkurt; “Biz Suriyelileri burada istemiyoruz! İşler daha fazla kızışmadan ve daha büyük olaylar patlak vermeden biran önce önlem alın!” diyerek, bu duruma tepki gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here