İskenderun Lisesi Mezunları Yarım Asır Sonra Buluştular

0
1090

iskenderun lisesi1Kentin ve bölgenin en köklü eğitim yuvalarından İskenderun Lisesi’nde 1963-67 dönemlerinde okuyup mezun olan eski mezunlar yarım asır sonra okullarında buluştu.

Türkiye geneli ve yurt dışında bulunan İskenderun Lisesi 1963-1967 mezunları 50 yıl sonra Lisede bir araya geldi. Aralarında Türkiye – Türkmenistan İş Adamları Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz, İş Adamı Galip Elçi, Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu, Öğretim üyeleri gibi birçok İskenderun liseli mezunu 50 yıl sonra buluşturan organizasyonda mezunlar okullarında hasret giderdiler. Mezun oldukları okulun bahçesindeki kamelyada oturan kimi zaman hüzünlenen, kimi zaman da okul zamanlarındaki anılarını tazeleyen yaklaşık 75 kişilik grup yanlarına getirdikleri 50 yıl önce çekilen siyah-beyaz fotoğraflara bakarak geçmişe yolculuk yaptılar.

iskenderun lisesi2

1963-67 mezunlarının öğretmenlerinden Celal Kadakal, 60 yıl önceki günlerimi hatırladığını ifade ederek; “Bana bu anıları yaşatan bu gençlere, bu topluma, bu öğrencilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Kendilerine bana bu anı yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Öğretmenlerden Molla Kaçmaz ise duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında şunları kaydetti: “Bana öğretmenliği sevdiren bu öğrencilerimiz oldu. Ve şuana kadar öğrencilerim hiçbir zaman beni, bizleri unutmadı. Onlarla yaşıyorum ve bugün de bu gururu bu anı yaşattılar kendilerine çok teşekkür ediyorum gözlerinden öpüyorum.”

Mezunlar daha sonra okulu gezerek anılarını tazelediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here