İkem, Eko-Okullar Programına Dahil Oldu

0
145

ikem koleji4Özel İkem Koleji, 2 yıl sürecek olan Eko-Okullar (ECO-SCHOOLS) programına, görsel sanatlar öğretmeni Esra Salkın ve İlkokul Sınıf öğretmeni Şenay Özkan Koordinatörlüğünde dahil oldu. Özel İkem Koleji Koordinatörleri konu ile ilgili İkem öğretmenlerini bilgilendirdi.

Gereksiz tüketimin azalması, geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımının artırılması gerektiğini ifade eden koordinatörler, bireysel küçük hamleler yerine kitlesel büyük girişimlerin yapılmasına inanarak daha yaşanabilir çevre, tüm canlılar için daha sağlıklı bir yaşam için enerji tasarrufuna ihtiyaç olduğunu kaydettiler.

ikem koleji5

Bu program doğrultusunda İkem Koleji öğretmenlerine, İkem Konferans salonunda seminer veren Ankara Nesibe Aydın Okulları eko-okullar koordinatörü Yasemin Sevengül Çapar, projenin İkem Kolejinde uygulanabilirliği ve neler yapılması gerektiği konusunda sunumlarını gerçekleştirdi. Yasemin Sevengül Çapar, ardından grup çalışmalarına geçen İkem Öğretmenlerine uygulamada neler yapabileceklerini ve yaratıcılıklarını görme fırsatını sundu.

EKO-OKUL Programı çalışmalarının iki yıllık bir süreci kapsamakta olduğunu ifade eden kolej yetkilileri, Beyaz Bayrak sahibi olan İkem Kolejinin Yeşil Bayrak alma yolunda bütün hızıyla çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini belirttiler.

Seminer sonrası İkem öğretmenlerine bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan Yasemin Sevengül Çapar’a İkem Koleji İlköğretim Okul Müdürü Galip Şener tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here