Emek Partisi; “10 Ekim’de Ankara’dayız!”

0
119

emep açıklama3Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Sarayın Savaşına Karşı, Halkların Eşitliği ve Barışı İçin 10 Ekim’de Ankara’dayız”

Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, halkların eşitliği ve barışı için 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan mitinge katılacaklarını duyurdu.

İki buçuk yıldır süregelen çatışmasızlık ortamının seçimlerden sonra bozulduğunu ve bunun sebebinin ise AKP’nin iktidar hırsı olduğunu öne süren Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Saray merkezli politikaların sonucu olarak her gün gençler, kadınlar ölüyor. Bunun nedeni Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın ve AKP’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımamasıdır. Tek başına iktidar ve tek adam olamayınca “Ya 400 vekil ya savaş” dediler. Seçim sonuçlarını kabul etmek yerine, savaş başlatıp, seçimi yok saydılar.

İktidar hırsı uğruna silahların, ölümlerin gölgesinde ülke felakete sürükleniyor. Yeni ocaklara ateş düşüyor. Silahların susması, ellerin tetikten çekilmesi, savaşın durdurulması barış, eşitlik ve kardeşlik için birleşelim. İşte bunun için sesimizi birleştiriyoruz. Savaşa artık yeter diyenler, ölüm olmasın, barış eşitlik ve kardeşlik olsun diyenler seslerini 10 Ekim’de Ankara’da birleştiriyor. Sarayın ve AKP’nin savaşı hepimizi vuruyor, Bize Barış Gerek!” dedi.

Birleşirsek Bize Savaşı Dayatanları Durdurabiliriz

Savaşı, sarayda yaşayanların, ülkeyi ve dünyayı yönetenlerin daha fazla yönetmek için istediğini iddia eden ilçe örgütü açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Savaşı, yedi sülalesiyle zevk ve sefa içerisinde yaşayanlar istiyor. Bize savaş değil, barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik gerek! Halklarımız, Saraydakilerin saltanatı sürsün diye ölmek/öldürmek istemiyor. Kürt sorununda eşitlik istiyor, barış istiyor, demokrasi istiyor. Birleşirsek, bize savaşı ve sefaleti dayatanları durdurabiliriz

Savaşı körükleyen, halklarımızı birbiriyle savaşa sürükleyen AKP’yi durdurabiliriz. Yeter ki işçi ve emekçiler olarak bütün ezilen halklar olarak taleplerimiz etrafında birleşelim. 10 Ekim Cumartesi günü Emek örgütleri; DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından yapılan Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine, “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” diyerek birleşelim ve gücümüzü gösterelim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here