Dudu; “IŞİD İstanbul’da Toplantı Yaptı mı?”

0
91

mevlüt dudu (16)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Suriye ve Irak’ı kana bulayan terör örgütü IŞİD’in Musul işgali öncesi İstanbul’da toplantı yaptığı, toplantının 28 Şubat-2 Mart tarihleri arası gerçekleştiği ve gizli toplantıya KDP’den de bir temsilci katıldığı iddialarını meclise taşıdı.

Konuyla ilgili olarak meclise bir soru önergesi sunan Vekil Dudu, sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi. Milletvekili Dudu, önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“1.IŞİD’e destek veren grupların 28 Şubat-2 Mart tarihlerinde İstanbul’da toplantı yaptığı doğru mudur?

2.İstanbul, Yenibosna’daki Gönen Otel’de gerçekleştirildiği iddia edilen toplantı istihbaratçılarımız tarafından bilinmekte miydi?

3.MİT mensuplarının bu toplantı sırasında IŞİD ve onları destekleyen guruplara koruma ve destek sağladığı doğru mudur?

4.Aynı grupların, İstanbul toplantısının ardından 1 Haziran’da Ürdün’ün başkenti Amman’da gizlice buluşup düğmeye bastıkları ve bir hafta kadar sonra da IŞİD’in  Musul’a girdiği doğru mudur?

5.Bu durum ve bu iddialar doğru ise, uluslararası arenada ülkemizin IŞİD’e doğrudan destek verdiği düşüncesi yerleşmeyecek midir?

6.Bunun sonucunda da ilerleyen günlerde ortaya çıkabilecek kaos durumlarına karşı nasıl tedbirler alınmıştır?

7.IŞİD’in hali hazırda bölgede yaptığı saldırılar ve Musul Konsolosluğumuzda halen rehin bulunun çalışanlarımızın durumları göz önüne alındığında; bu kişilere ülkemiz güvenliğinin temsilcileri tarafından destek verildiği söylenebilir mi?

8.Bu durumda, Musul’da rehin tutulan vatandaşlarımız “göz göre-göre ateşe atılmış” sayılmakta mıdır?

9.IŞİD’le bu kadar içli dışlı bağlantılar kurulduğu dedikodularının ayyuka çıktığı son günlerde, halen rehinelerle ilgili hiçbir girişimin yapılmamasının sebepleri nelerdir?

10.Ülkemizin hükümet ve MİT ortak hareketiyle kargaşa ve uluslararası güvensiz konuma düşürülmesinin önüne geçilmesi amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here