Dr. Ender Çolakoğlu; “Bu Oyun İlelebet Sürmez”

0
140

ender çolakoğlu38CHP’li Çolakoğlu, Arsuz Halk Meclisi’nde Mahalle Temsilcileri ve Üyeleriyle Bir Araya Geldi

CHP Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Ender Çolakoğlu, Arsuz ilçesi Akçalı mahallesinde Arsuz halk meclisinde mahalle temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden yoğun temposuyla devam eden Dr. Ender Çolakoğlu, Arsuz ilçesi Akçalı mahallesinde Alyans düğün salonunda düzenlenen toplantıda Arsuz’da bulunan mahalle temsilcilerinin ve üyelerinin oluşturduğu Arsuz halk meclisinde halk ile buluştu.

Arsuz, Gözcüler, Akçalı, Gökmeydan, Gülcihan, Üçgüllük ve Madenli mahallelerinden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Çolakoğlu: “Öncelikle Arsuz mahalle meclisini oluşturan mahalle temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu bölgenin bir evladı olarak, bu bölgede yetişmiş, insanları ile kaynaşmış, bu bölgenin sorunlarını çok iyi bilen bir insan olarak ülkemizin içinde bulunduğu noktada elimizi taşın altına koymak bölgemizin var olduğunu çok iyi bildiğim sorunlarının çözümü konusunda beraber çalışmak için Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı oldum” dedi.

Hükümet ve Politikaları İflas Etti

Hükümet ve politikalarının artık iflas ettiğini ifade eden Çolakoğlu; “Ekonomik büyüme senaryoları, taşıma su ile dışarıdan getirilen dövizler ile şişirilen, rakamların değiştirilmesi yolu ile manipüle edilen, halkın banka kredileri ve kredi kartı ile borçlandırılması yoluyla pazarın hareketlendirilmesi izlenimi verilen bir “büyüme”dir. Bu oyun ilelebet süremez. Etrafımıza baktığımızda halkın genelinin ne durumda olduğu ortadadır. Evet bazıları zenginleşti adını sanını bilmediğimiz yandaşların zenginleştiklerini biliyoruz. Yandaşlar ve hanedanları varlıklarının üzerine varlık katmıştır. Diğer tarafta yoksulluk artmış ama yoksulluğun siyaseten istismar edilerek insanların hür iradesi sömürülmeye devam etmiştir” şeklinde konuştu.

ender çolakoğlu39

Eğitim sistemine de değinen Çolakoğlu, inanca dayalı bir eğitim siteminin dayatıldığını kaydederek; “Eğitim politikalarını belirleyen kurumların siyasi düşünce ve ideolojik saplantılarla hareket etmesi çok yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. Eğitim politikalarının tek rehberi bilimsel düşünce ve ilkeler olmalıdır. Eğitim politikaları pedagojik gerçekler ve ilkeler gözetilerek hazırlanmalıdır. Hiçbir eğitim politikası boyacı küpüne sokup çıkarır gibi oldu-bittiye getirilemez. Her şeye din açısından bakan yönetim, çağdaş ve laik eğitimi dışlayarak Türkiye’yi içine kapatmaya çalışıyor. Türkiye’nin eğitim düzeyinin, belli başlı ülkelerin en gerisinde olması, siyasi iktidar için önemli bir sorun değil.

Eğitim, Bilimsel İçerikli Olmalı…

Onlar için din eğitimi, imam hatipler, kız çocukların başının örtülmesi, çocuklara zorla bir mezhebin öğretilmesi, okullara mescit yapılması, türbanın ve din eğitiminin kreşlere kadar indirilmesi, karma eğitime son verilmesi, hatta mümkünse özellikle kız çocuklarının uzaktan eğitim kapsamına alınarak evlere kapatılması daha önemlidir. Genç nesillerin geleceği yakalaması anlamına gelen eğitim sisteminin bilimsel içeriği büyük önem taşımaktadır. Gençlerimize fırsatlar yaratmak ve onların iyi koşullarda eğitim olanakları sağlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Hükümetin sağlık politikalarının da iflas ettiğini savunan Çolakoğlu, sağlıktaki dönüşüm politikalarının neticesinde adeta toplumun hasta olduğunu savundu.

CHP olarak iktidara hazırlandıklarının altını çizen CHP Milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu; “Kadrolarımızla ve projelerimizle işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ortandan kaldırabilmek, kardeşliği yaşatabilmek ve Türkiye’de barış, istikrarı sağlamak için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu iktidarın adı CHP’dir.

2015 seçimleri Türkiye’ye CHP iktidarını getirecektir. CHP iktidarında demokrasi, özgürlük ve eşitlik değerleri, ülkenin her yanına yayılacak, bilim ve akla dayalı çağdaş yönetim anlayışı ile ülke sorunları çözülecektir. Türkiye ile birlikte bölgemiz de barış ve huzura kavuşacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here