Deniz Suyu Değerleri Uygun!

0
137

sağlık müdürlüğüHalk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Sorumlusu Dr. Volkan Yeter’den Vatandaşı Rahatlatan Açıklama; “Yüzme Sezonunda Her 15 Günde Bir Deniz Suyu Numunesi Alınmaktadır”

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, çevre sağlığı hizmetleri kapsamında çalışmalar yürütüyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Sorumlusu Dr. Volkan Yeter, dün bir basın açıklaması yaparak yapılan çalışmalara değindi. Dr. Yeter, deniz suyu ölçümlerinde değerlerin uygun olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Çevre Sağlığı hizmetlerinin insan ve toplum sağlığı açısından büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Dr. Volkan Yeter; “İçme-kullanma suları başta olmak üzere, havuz suları, yüzme alanları ve ambalajlı sular ile ilgili çalışmalar, kurumumuz çevre sağlığı birimi tarafından yürütülmekte, gerekli incelemeler yapılmakta ve numuneler alınmaktadır” dedi.

Bölgemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Yeter, ilçe merkezinde 15 odak noktası, 14 belde ve 37 köyden “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince kontrol ve denetim izlemesi amaçlı su numunesi alındığını ve analizlerinin yaptırıldığını dile getirdi. Yeter ayrıca, söz konusu yönetmelik kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi tarafından belirlenen odak noktalarından günlük klor ölçümü yapıldığını da aktardı.

Yüzme Suyu Kalitesinin ölçülebilmesi için yönetmelik kapsamında ilçemizde 8 noktadan deniz suyu numunesi alındığını da sözlerine ekleyen Dr. Yeter; “Karaağaç Halk Plajı, Yalıkent Sitesi, İSOS Dinlenme Tesisleri, Kıyıkent Sitesi, Gülcihan Halk Plajı, İl Özel İdare Kampı, Maliye Kampı, Arsuz Halk Plajıından yüzme sezonunda her 15 günde bir deniz suyu numunesi alınmaktadır. 8 Mayıs 2013 tarihinden itibaren toplam 48 adet deniz suyu numunesi alınmıştır. Deniz suyu numunelerinin yönetmelikte yer alan zorunlu ve kılavuz değerlere uygun olduğu tespit edilmiştir” diye konuştu.

Yüzme havuzlarına da değinen Dr. Volkan Yeter, İskenderun’da halka açık 4 yüzme havuzundan su numunesi alındığını ve 2013 yılında Ocak-Temmuz ayları arasında toplam 14 adet numune alındığını da belirtti.

Bu çalışmaların, halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önlenebilmesi için büyük önem taşıdığını söyleyen Dr. Yeter, Toplum Sağlığı Merkezi, Çevre sağlığı birimi tarafından gerekli kontrollerin devam ettiğini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here