CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bayır’da Türkmenler Öldürülüyor, AKP ve Başbakan Seyrediyor”

0
186

mevlüt dudu açıklama (26)Suriye’nin Bayır bölgesinde Türkmenlere yapılan saldırılar ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bayır’da savunmasız Türkmenler öldürülüyor, AKP ve Başbakan seyrediyor” dedi.

Suriye’nin özellikle Bayır bölgesinde yaşayan Türkmenlerin öldürülmesiyle ilgili gazetelerde çıkan haberlere ve bölgeden doğrudan gelen bilgilere Başbakan Erdoğan’ın ve AKP’nin sessiz kaldığına özellikle dikkat çeken Mevlüt Dudu; “Başbakan Erdoğan ve AKP kendi düşünceleri ve çıkarlarından başka bir şeyi göremez hale geldi. Bayır bölgesinde insanlık dışı katliamlar yaşanıyor. Yaşanan dramın çığlıkları Yayladağı’ndan bile duyulurken Başbakan Erdoğan ve Hükümetin sessiz kalması manidardır. Bir yanda Suriye Devletine bağlı güçler, diğer yanda ise El Kaide’ye bağlı Selefiler. Ortada kalanlar ise kendilerini savunacak silahları bile olmayan Türkmen kardeşlerimiz. Bayır’da bir insanlık dramı yaşanıyor. Başbakan’dan, Dışişleri Bakanı’ndan tek ses yok.

Özellikle Selefi gruplar “Dininiz zayıf, katliniz vacip, malınız helal, hanımlarınız da hediye” diyerek, Bayır’da kadın çocuk demeden insanları öldürüyor. Buradan Başbakan’a seslenmek istiyorum. Beslediğiniz, eline silah verip Suriye’ye gönderdiğiniz teröristler katliamlarını Bayır’da devam ettiriyor. Sizin ve Dışişleri Bakanınızın yanlış dış politikalarınız yüzünden masum insanlar öldürülüyor. Gözleri kör, kulakları sağır hale gelen bir başbakanımız var. Kendi siyasi düşünceleri ve çıkarlarından başkasını ne görüyor, ne duyuyor. Ellerine silah verdiği katillerin, Bayır başta olmak üzere işlediği her cinayetin hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır. İnsanlık, tarih ve hukuk önünde hesap vermekten kaçamayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here