“Bu Coğrafyada Barış ve Kardeşlik İçinde Yaşamaya Devam Edeceğiz”

0
95

madımak anma3Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş’tan 2 Temmuz Mesajı!

Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, Sivas Madımak’ta yapılan saldırının 22. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Açıklamasında, etnik ayrımcılığın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağına işaret eden Kuş; “Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü ‘Cumhuriyeti Sivas’ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız’ sloganıyla anıyoruz” dedi. Başkan Kuş açıklamasında şunları ifade etti:

Katledilmek İstenen Adaletti, İnsanlıktı!

“2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve tarihe ‘insanlık suçu’ olarak geçen katliamın üzerinden  22 yıl geçti. Madımak Oteli’nde 35 aydın, sanatçı, yazar ve gencimiz yakılarak katledildi. 35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Orada yakılan yalnızca masum insanlar değildi. Orada katledilmek istenen adaletti,  çağdaşlıktı, bağımsızlıktı ve özgürlüktü. Orada katledilmek istenen insanlıktı. Aradan geçen 22 yılda katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmamıştır. Katliamın sorumluları baştan savma bir şekilde yargılanmış, göz önünde olan bazı insanlar cezalandırılmış ancak katliamda devletin ve siyasi iradenin rolü sorgulanmamıştır.

Katiller Devlet Eliyle Ödüllendirilmiştir…

AKP iktidarında, bazı demokratik kitle örgütlerinin ‘insanlık suçunda zaman aşımı olmaz’ talebiyle açtığı davada ‘zamanaşımı kararı’ verilmesini dönemin Başbakanı Erdoğan, “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun” şeklinde değerlendirmiş ve açıkça taraf olmuştur. Ellerini kollarını sallaya-sallaya gezen katiller, AKP’nin güdümündeki devlet eliyle ödüllendirilmiş, Sivas davasında katliamcıları savunanlar milletvekili, bakan olmuşlardır.

Türkiye’de hala inanç ve etnik ayrımcılık yapılarak halkımız kamplara bölünmeye çalışılmaktadır. Bugün Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın katilini koruyanlar ile Sivas katliamını yaptıran ve katillerini koruyan zihniyet aynıdır.

Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatacağız

Eğitim-İş olarak diyoruz ki etnik ayrımcılık yapanlar, Türk ulusunun duyarlılığı  sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Ulusu, kendisine bırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü ‘Cumhuriyeti Sivas’ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız’ sloganıyla anıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here