Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantılarına Başladı

0
100

bld-meclis toplantısı (42)Yeni Logo CHP ve MHP’nin Reddine Rağmen Kabul Edildi

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 2 Temmuz 2015 Perşembe günü Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında belediye meclis salonunda toplandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce MHP ve AKP grupları tarafından ayrı-ayrı verilen önergeler görüşüldü. Daha sonra belediye müdürlükleri tarafından verilen teklifler okunarak görüşüldü. Gündeme alınması oylanan teklifler arasında kaymakamlığın eski adliye binasına taşınması, şimdiki kaymakamlık binasının Büyük İskender Müzesi olması teklifi ile Hatay İl Kültür Müdürlüğünün kentimizde açmayı planladığı Danışma Merkezi için yer tahsisi de yer aldı. Müdürlüklerden gelen tekliflerin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.

Geçtiğimiz hafta olağan üstü toplanarak sahile cami yapılması için görüşen meclisin bu kararının yasal olmadığını öne süren ve toplantı sonrası karara itiraz eden CHP grubunun kararı ilgili komisyon tarafından reddedilince CHP grubu camiye karşı olmadıklarını, yapılması planlanan yere karşı oldukları görüşünü yinelediler.

IMG_0823

CHP Grubundan Madımak Anısına Saygı Duruşu

CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik gündem dışı yaptığı konuşmasında günün anlam ve öneminden söz ederek, 2 Temmuz Madımak olayında katledilen aydınların anısına saygı duruşunda bulunulmasını teklif etti. Teklif reddedilince, CHP grubu ayağa kalkarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yapılan gündem dışı görüşme ve konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi; Kavaklıoluk mıntıkası 606,607 ve 1368 nolu parsellerin eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Maliye hazinesi adına bedelsiz devrinin yapılması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi ile 2. madde; Aşkarbeyli mıntıkası 2487 ada 1 nolu parselin eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Maliye hazinesi adına bedelsiz devrinin yapılması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

IMG_3112

Yeni Logo Tartışmalara Neden Oldu

Gündemin 3. maddesi olan İskenderun Belediyesi tarafından yapılan logo yarışmasında 1,2 ve 3.olanlara ödüllerinin verilmesi görüşüldü. CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik, belediyenin eski logosunun gayet güzel olduğunu yeni logoya ihtiyaç olmadığını ifade etti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kurumsal manada yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını ve bu yeniliğe ayak uydurmak için yeni bir logonun yapılması gerektiğini söyledi.

Gündem maddesi MHP ve CHP grubunun red oylarına karşılık kabul edildi. Halk oylaması yapılmak suretiyle seçilen logo bundan böyle İskenderun Belediyesinin yeni kurumsal logosu olacak.

Belediye Meclisi, Temmuz aynının bir sonraki toplantısını 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü saat 14.00’de yapacak.

bld-logo yarışması2

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here