Başkan Savaş’tan Hatay’ın Ulaşımı İçin Yoğun Mesai

0
82

hatay ulaşım sorunu1Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yalova ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’na katıldı.

İTÜ Maslak Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Savaş’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, diğer illerden gelen belediye başkanları, ulaşım daire başkanları, iştirak yöneticileri, sektör üreticileri, planlamacılar ve akademisyenler katılım gösterdi.

Hatay’ın ulaşımdaki sorunlarını paylaşmak ve çözüm yollarını kolaylaştırmak adına toplantıya katılan Başkan Savaş, geçtiğimiz ay içerisinde Hatay’ın bütün dinamikleriyle ulaşım alanındaki sorunları tespit etme ve çözme adına ‘Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirdiklerini belirterek; ulaşımla ilgili çalışmalara aralıksız bir şekilde devam ettiklerini ifade etti.

Türkiye’nin kent içi ulaşımda geleceğe giden yolunun belirlenmesi adına organize edilen toplantıda, bilet sistemleri, akıllı ulaşım sistemleri, trafik proje yöntemleri, trafik denetimi, raylı sistem uygulamaları, karayolu sistemleri yapım ve uygulamaları gibi konulara dikkat çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here