12 Ev ve İşyerine Giren 2 Hırsız Yakalandı

0
144

hırsızlık2Kaymakam Özyiğit; “Asayiş ve Huzurun Sağlanması İçin Çalışmalar Sürüyor”

İskenderun’da 12 ayrı ev ve iş yerinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin, Esentepe ve Buluttepe mahallelerindeki iki ayrı adreste çok sayıda çalıntı ev ve iş yeri eşyası olduğu bilgisini aldığı, bunun üzerine iki ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi. Eşyaların çalıntı olduğunu ve satışa sunulmak üzere bekletildiğini tespit eden polisler, çalıntı eşyalara el koyarken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen S.Ö. ve A.T’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uygulamalar Hassasiyetle Sürüyor

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, ilçemizde asayiş ve huzurun sağlanması kapsamında yapılan uygulamalara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Özyiğit, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince ilçemizde asayiş, huzur ve güvenliğin sağlanması kapsamındaki uygulamaların titizlikle ve hassasiyetle yürütüldüğünü kaydetti.

Özyiğit; “Mala karşı işlenen suçların önlenmesi ve aydınlatılması amacı ile yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, İlçemiz Esentepe ve Buluttepe mahallelerinde iki ayrı adreste çok sayıda hırsızlık eşyasının bulunduğu, şahısların çalmış oldukları eşyaları evlerinde bulundurarak peyder pey satışa sundukları yönünde bilgi edinilmiştir. Bunun üzerine, Kaymakamlığımızın da talimatıyla özel bir ekip oluşturularak gerekli araştırma ve tespit çalışmaları yapılmış olup, eş zamanlı olarak her iki adreste de düzenlenen operasyon ile çok sayıda değişik tarih ve yerlerden çalındığı tespit edilen malzemeler elde edilmiştir.

Elde edilen malzemelerin ilçemizden 12 ayrı ev ve iş yerinden hırsızlık olayı ile çalınan malzemeler olduğu, Polis Merkezi Amirliklerine müracaatlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Bugüne kadar 12 ayrı faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış ve olaylarla ilgili yakalanan şüpheliler S.Ö. ve A.T. isimli şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here