Zihinsel Yetersiz Çocuklar Sahil Kirliliğine El Attılar

0
103

samandağ sahili1Başkan Nehir: “Fidanlarımızla Gurur Duyuyorum”

Zihinsel yetersiz çocuk öğrenciler Çevlik sahilinin temizliğini yaptı. Samandağ Belediyesinin katkılarıyla Zirveye İlk adım Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde sahil temizlik kampanyası başladı.

Sahil temizliğine Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Rehabilitasyon Merkezi Okul Müdürü Gülşen Filizoğlu Çoluk, Samandağ Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Suat Berber, Beden Eğitimi Öğretmeni Sabri Çalışkan, Okul öğrencileri ile sahil temizliği ekip personelleri katıldı.

Zirveye İlkadım Rehabilitasyon Merkezi Beden eğitimi Öğretmeni aynı zamanda organizasyonu gerçekleştiren Sabri Çalışkan; sahil temizliği kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada; “Hatay’da ilk defa bir Rehabilitasyon Merkezi çevreye duyarlılık adına sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

samandağ sahili2

Hayata gerçekleştirdiğimiz bu projeyi her yıl bir defa olmak üzere gelenek haline getirmek istiyoruz. Rehabilitasyon Merkezi olarak zihinsel yetersiz çocuklarımıza; özgüven kazanma, öz bakım becerileri, sorumluluk kazandırma ile gelişimlerini sağlama eğitimi veriyoruz. Eğitimin verimli olduğunu gördük. Zihinsel yetersiz çocuklarımızın çevreye duyarlılığına karşı gösterdikleri performans bizleri gelecek günler için umutlandırmıştır” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Zihinsel Yetersiz çocukların yaptıkları sahil temizliği ile ilgili yaptığı açıklamada; “Fidanlarımızla açıkçası gurur duydum. Çevre duyarlılığına örnek bir tutum sergilediler. Özverili bir çalışma gösterdiklerini gördük. Çevre temizliğine bu özveriyi hepimiz gösterirsek çevre kirliliği sorunumuzu ortadan kaldırmış oluruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here