Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nda Beş Yıldızlı Otel Konsepti!

0
49

Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Beş Yıldızlı Otel Konseptiyle 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemine Hazır!..

6 Şubat felaketinde eşi ve çocuklarını kaybeden, kentin tanınmış ve başarılı cerrahlarından Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, çok sevdiği ailesinin adını sonsuza taşımak amacıyla, 30 Ocak’ta temellerini attığı okulu yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi başardı.

Adeta beş yıldızlı otel konseptinde yapılmış olan Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılına 550 öğrenciyle başlayacak.

12 derslik, bir laboratuar ve bir rehberlik odasının bulunduğu okulun girişinde Atatürk Köşesi ve büyük bir kütüphanenin yanı sıra Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’nun anılarının yaşatılacağı bir köşe de yer alacak.

13 Eylül 2024 tarihinde resmi açılışı yapılacak okul binasını basın mensuplarına tanıtan hayırsever Dr. Yılmaz Şahutoğlu, geleceğimiz olan öğrencilerimizin rahat ve konforlu bir ortamda eğitim görebilmeli için her detayı düşündüklerini söylerken, okulun yapımında kendisine destek olan herkese de teşekkür etti.

İş dünyasının tanınmış simaları ile bazı oda ve dernek başkanlarının da katılım gösterdiği bir tanıtım toplantısı düzenleyen Dr. Yılmaz Şahutoğlu, okulu gezdirirken, okulun yapımında baştan sona birinci sınıf malzeme kullanıldığını, görüntüsüyle de ferah bir ortam oluşturarak öğrencilerin rahat edebilmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Okulu misafirlerine gezdirdikten sonra açıklamalarda bulunan Şahutoğlu, bir ülkeye yapılabilecek en önemli yatırımlardan bir tanesinin eğitim yatırımı olduğunu kaydederek; “Öncelikle hepinize bu güzel atmosferi bizimle paylaştığınız, bu güzel ve nezih eğitim yuvasının açılışı öncesi süreçteki tanıtım programına eşlik ettiğiniz, katılım sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Bölge itibariyle Dünya tarihinin, belki de insanlığı en çok yaralayan büyük bir felaketini 6 Şubat 2023’te birlikte yaşadık. Bu felaket kimilerine göre doğal afet, bize göre artık bunun ötesinde koskocaman bir kıyamet niteliğinde, dünyaya, hayata, geleceğe dair bütün umudumuzu, yaşam sevincimizi, hayallerimizi, kısacası insanlık adına ait olduğumuz bütün önemli değerlerimizi bir buçuk dakika içerisinde alıp götüren çok talihsiz, bizim içinde hayatta olduğumuz müddetçe, nefes almaya devam ettikçe yüreğimizi yakacak bir sürecin ne yazık ki talihsizliği oldu. Bu kıyamette yitirdiğimiz başta canlarım Zeynep’im, Deniz’im, Cavide’m olmak üzere hayatını kaybeden tüm canlarımıza Yüce Mevlam’dan gani gani rahmet diliyorum.

Onların isimlerini yaşatma adına biz o yoğun, duygusal sürecin içerisinde neler yapabiliriz düşüncesi ile hareket ederken bir okul yaptırma kararı aldık. Ama yıkılmış bir şehirde insanların maddi ve manevi harap ve bitap düştüğü bir şehirde inşaat yapmak çok güçtü. Biz bu süreçte öncelikli olarak onların kalplerinin, onların ruhlarının güzelliğine hitap edecek güzel bir projeyle yola koyulduk.

Ve bu süreçte de hem teknik kadrodaki arkadaşlarımız, mimarlarımız, mühendis arkadaşlarımız hem de tedarikçi firmalarımız, bölgemizin saygın firmaları, bunun yanında bu süreçte gece gündüz, cumartesi pazar demeden emek veren emekçi arkadaşlarımız, ustalarımız el birliğiyle 30 Ocak’ta temelini attığımız bu eğitim yuvasını yaklaşık 6-7 aylık bir süre içerisinde bu formatta eğitime hazır hale getirmeye çalıştım. Bu aslında kısa bir süreydi ama dediğim gibi dostlarımızın, arkadaşlarımızın katkı ve destekleriyle, güç vermeleriyle bu süreci kısa bir süre içerisinde iyi bir noktaya taşıdık.

Eğitim sezonuna hazır hale getirmeye çalıştık. Fiziki açıdan okulla ilgili her türlü detayı düşünüp hesaplayarak, bu kurumu Milli Eğitim Bakanlığına devretme noktasına getirdik. Bu hafta tüm eksiklikler de tamamlanarak, 2024-2025 eğitim öğretim sezonuna başlayacak” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here