Zebun; “Haksızlıklar Karşısında Asla Susmayacağız”

0
270

aktif eğitimciler1Aktif Eğitimciler Sendikası ilçe Temsilcisi Cihangir Zebun; “Haksızlıklar Karşısında Asla Susmayacağız

Aktif Eğitimciler Sendikası, ülke gündemini değerlendirerek, yapılan haksızlıkları, yolsuzlukları eleştirdi. Ülkenin her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geldiğini öne süren Aktif Eğitimciler Sendikası ilçe Temsilcisi Cihangir Zebun; “Neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. İşin kötü tarafı ise bu vahim ihlallerin bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor olması” dedi.

Yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal edenin, Yüce Yaratıcı’nın hakkını da gasp etme kabahatini işlemiş olacağını vurgulayan Zebun; “Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında, haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği, hiç ama hiç önemsenmiyor. Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor, yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor” dedi.

aktif eğitimciler2

Dershanelerin kapatılmasına da tepki gösteren Zebun; “Dershaneler, kurslar kapatılıyor. Fakat bu yapılırken; buralarda görev yapan, hayatını idame ettiren on binlerce eğitimcinin ve çalışanın akıbetinin ne olacağı hiç mi hiç düşünülmüyor. Demek ki, saraylarda yaşayanlar; toplumun sesini duyamaz, derdini bilemez hale geliyor. Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim veren ve bu yönüyle milli-eğitimimize ciddi oranda katkı sağlayan ‘okuma salonları’ hangi akla hizmet kapatılıyor? Nasıl bir makul gerekçeyle gençlerimizin sokaklarda kalmasının önüne geçen yurtların kapısına kilit vuruluyor? 

İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda. Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır.

Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası  olarak, bu onurlu, haklı, vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Biz babalarımızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde, hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here