Zaferin 107’nci Yılında, Şehitlerimiz Saygı, Minnet ve Dualarla Anıldı

0
24

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz saygı, minnet ve dualarla anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, İskenderun Asri Mezarlığı Şehitliğinde bir tören tertip edildi. Anma programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra kent protokolü de katıldı.

18 Mart 2022’de (bugün) saat 09.00’da Şehitlikte icra edilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğinin çelenkleri şehitlerimizin manevi huzuruna sunuldu. Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulmasının akabinde, askeri tören birliği tarafından üç el saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşımız okundu.

39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılmasının akabinde, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, anıt şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazarak tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ardından İlçe Müftüsü Osman Şekerci eşliğinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okunarak, ülkemizin bekası ve kadirşinas milletimizin birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve esenliği için dua edildi.

Protokol üyeleri tarafından şehit mezarları tek-tek ziyaret edilerek, mezar başlarına karanfil konuldu. Şehit aileleri ile yakından ilgilenen protokol üyeleri şehit yakınlarının bu anlamlı ve özel günlerinde yanlarında olduğunu hissettirerek, duygularını paylaştılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here