Yolbulan Metal’de Grev Meşalesi Yakıldı!

0
39

Öz Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesine bağlı Yolbulan Metal’de yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınarak, 20 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen mitingle grev uygulamasına geçildi.

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Şerafettin Koç, İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve Yolbulan’daki sendika üyelerinin katılımıyla Yolbulan Metal fabrikasının önünde bir miting düzenlendi. Mitinge ayrıca CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘İşçi sendika omuz omuza’ ‘İşte başkan işte sendika’ ‘İşveren şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları eşliğinde karşılanan Genel Başkan Değirmenci, mitingde yaptığı konuşmada; “Dost düşman bilsin ki, Yolbulan emekçisi yalnız değildir. Asla da yalnızlığa mahkûm edilmeyecektir. Yeni Türkiye’nin Yeni Öz Çelik-İş’i, gücüyle, tüm imkânlarıyla, tecrübeli yönetimiyle, itibarıyla, Yolbulan emekçisinin sonuna kadar yanındadır” ifadelerini kullandı.

İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ise yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 6 aydır süren toplu iş sözleşme görüşmelerimiz maalesef üzülerek ifade ederim ki, olumsuzlukla sonuçlanmıştır. Tabiki yasanın verdiği hakkı kullanarak, bugün 20 Haziran tarihi itibariyle grevi uygulamaya koyduk. Grevimiz hayırlı uğurlu olsun. Genel Başkanım, her seferinde bana masadan sakın kalkmayın dediniz. Sizin ve genel merkez yöneticilerimizin tavsiyelerine harfiyen uyduk.

Genel Başkanımız sizin de talimatınızla işverenle aynı masada oturduk. Fakat işverenin verdiği teklifi üyelerimize ve vicdanıma sorduğumda asla kabul edilebilir bulmadım ve yine size danıştım. Siz de sonuna kadar emekçinin yanındayız dediniz, teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şahsım ve Yolbulan emekçisi sizin yanınızda, sizin talimatlarınızla hareket etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fabrika önünde davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekilip, sloganlar atılmasıyla miting sona erdi ve grev düzeni alındı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here