Yolbulan Emekçisi 12 Gündür Grevde…

0
17

Destek Çığ Gibi Büyüyor!

Toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Özçelik iş Sendikası Yolbulan Metalde grev uygulamasını başlatmıştı.

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör yaptığı açıklamada; “Emeğimizin hakkını almak için mücadele ediyoruz. Bu konuda bizlere destek veren tüm kurumlara ve emekçi dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Güngör, Yolbulan emekçisinin her geçen gün daha da kenetlendiğini, emeklerinin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söylerken; “İstediğimiz rakamlar gerçek anlamda bizi tatmin etmezse de zor günleri birlikte atlatacak rakamlar” dedi.

Taban ücretlerinin bu yıl sonuna kadar 30 Bin TL olması gerektiğini ifade eden Güngör; “Yıl sonunda asgari ücrete gelecek zammı düşünürsek zaten rakamlar asgari ücret seviyelerine düşecek” dedi.

İşverenin bu zamana kadar verdiği ücretinde 23.500 TL  civarında olduğunu belirten Güngör, bu ücrete 800 derece ateşin karşısında çalışılmasının mümkün olmadığını belirtti. Güngör işverene çağrı yaparak; “Bu işi masada bitirelim emekçileri grev çadırına değil de tezgah başına getirelim” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here