Yılmaz; “Olay Yargıdadır, Sonucu Bekliyoruz”

0
54

itso-meclis5İTSO Meclisine İddialar Damgasını Vurdu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı. İTSO Meclisine, bir oda mensubu hakkında çıkan iddialar damgasını vurdu.

Konuyla ilgili konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, konunun yargıda olduğunu, sonucu beklediklerini ifade ederek; “İTSO’ya yakışmayan bir süreç yaşıyoruz. Üzüntülüyüm! 20 Mart’ta bir ihbar mektubu aldım, masamda duruyordu. Yönetim Kurulu olarak toplandık, inceleme başlattık. Araştırmalarımız oldu. TOBB’tan ve ilgili bakanlıktan müfettiş istedik. Savcılık da durumu incelemeye aldı.

Gördük ki, işlemler bazında bazı şeyler örtüşmüyor. Yargının vereceği kararı bekliyoruz. Gördüğünüz gibi hepimiz görevimizin başındayız, hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kimseyle bir husumetim yok. Suçlanan arkadaşımızın suçu yoksa gelip başlayabilir. Eğer ki suçu varsa, cezası neyse çeksin. Bu süreci hak ettiğimizi düşünmüyorum. Huzursuz günler geçirdik. Ama bu süreçte halen bir takım hesaplar konuşuluyor, üzülüyorum. Netice itibariyle olay yargıdadır. Mahkeme sonucunu bekliyoruz” şeklindeki konuştu.

Yargıya intikal eden iddialarla ilgili mecliste konuşmanın yersiz olduğunu vurgulayan İTSO Başkanı Yılmaz; “Önümüzdeki hafta olağanüstü bir toplantı yapalım, kim ne istiyorsa kendi aramızda konuşalım” değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada İTSO Başkanı Levent Yılmaz, mecliste ısrarla ‘mükerrer’ defa atılan imzalar hakkında konuşmak isteyen meclis üyelerine verdiği yanıtta; “Varsa belgeniz, savcılığa gidersiniz. Benim elimde onlarca belge var, hepsini yargıya taşıdım. Siz de gidin” şeklinde konuştu.

İTSO Meclis Üyesi Müfit Tennioğlu da yaptığı konuşmada, Başkan Yılmaz’a sahip çıktı. Tennioğlu; “Bu olay bizi yaraladı. Odamız 94 yıldır ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyor. Bundan böyle herkes attığı adıma dikkat etmeli. Kimin suçu varsa bu odadan gidecek, bu ben de olsam” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here