Yılmaz; “İTSO Olarak Veremeyeceğimiz Hesap Yok”

0
78

itso meclisi3İTSO’nun Aralık Ayı Meclisinde Odanın Faaliyetleri Anlatıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Aralık ayı Meclis toplantısında 2015 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi. İTSO Aralık ayı Meclis toplantısı Halil Şahin Meclis Salonunda Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında toplandı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz İTSO’nun 2013-2014 faaliyetlerini sine vizyon aracılığı ile detaylı bir şekilde anlattı. İTSO olarak İskenderun ekonomisine, esnafına katma değer sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Sanayi Sitesinin yeni yer bulunması konusunda Sanayi Esnaf oda başkan ve üyelerinin Sanayi Aşevinde gerçekleştirdiği toplantıya katıldığını belirterek; “Sanayi esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu bu toplantıda ifade ettim. İTSO olarak geçtiğimiz günlerde Hatay’a gelen Bakan, vali ve Belediye Başkanlarının toplantısında projelerimizi anlattık ve yeni sanayi sitesinin taşınması için Çankaya Otoban üzerindeki 180 dönümlük arazinin uygun görüldüğü ifade edildi. Temennimiz, Sanayi esnafımız için daha modern tesislerin yapılmasıdır. Bunun yanında yurt konusunu sürekli gündemde tuttuk. Karadeniz-Akdeniz otoyoluna oda olarak önem veriyoruz. Bu yolun Hassa tüneli kadar önemli olduğunu da ifade etmek isterim. İskenderun’a değer katacak tüm projelere destek veriyoruz. Oda olarak, Belen’de bir ilköğretim okulunun bakım ve tadilatını da yaptıracağız. 2015 yılı bütçesine oraya yapacağımız yatırımlarda eklendi. İTSO olarak veremeyeceğimiz hesap yok. Her zaman arkadaşlarımız ile birlikte bu odayı daha iyi nasıl yönetebiliriz onun gayreti içerisinde olduk” dedi.

itso meclisi4

İTSO Başkanı Yılmaz, İTSO’nun faaliyetlerini anlattıktan sonra,  İTSO Meclis üyesi ve Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Müfit Tennioğlu, İTSO’nun 5 bin 700 üyesinden yılda yaklaşık 1 buçuk milyon TL gelir elde edildiğine dikkat çekerek; “İTSO’nun mali işlerinde bundan sonra hukuk ve mali müşavirlik desteği alınacak ve bu kurumlar gerektiğinde meclise bilgi verecek. İTSO Başkanımız, yönetim ve tüm oda çalışanlarına da bu titiz çalışmalarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Parayı iyi kullanırsanız daha iyi işler yaparsınız. Biz komisyon olarak aidatların 2014 yılı tarifesi üzerinden sabit tutulmasını uygun bulduk. Odamızın hesap döneminden geçtiği bu zamanlarda aylık nizamdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bütçeyi düşürdük, personel arasındaki gelir uçurumunun iyileşmesi için de gerekli düzenlemeler yaptık. İTSO’da gerek personel, gerekse diğer konularda odaya yakışır iyileşme ve düzenlemeler yapılacaktır” dedi. İTSO Yönetim kurulu üyesi Necat Özkaya, Meclis de yaptığı konuşmasında odanın gelir ve giderleri konusunda Meclis üyelerini  bilgilendirdi.

İTSO’da 2015 Yılı Bütçesi Oy Birliği İle Kabul Edildi

Yapılan konuşmaların ardından İTSO’nun 2015 yılı tahmini bütçesinin 3 milyon 839 Bin TL olarak oylaması yapıldı ve bütçe oy birliği ile kabul edildi. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen tarafından gündemdeki maddeler okundu. Mecliste 2014 yılı Kasım ayı mizanı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2015 yılı Gelir ve Gider Bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu Kararına istinaden, Meclise sunulan “Genel Sekreter Halil İbrahim Kocadölü’nün, Personel Yönetmeliğinin 26.maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 145. maddesi çerçevesinde değerlendirilmiş ve görevden uzaklaştırma halinin devamına, kanunun personel yönetmeliğinin 18/1-a bendi çerçevesinde görüşülmesi” konulu kararı Meclise arz edildi ve görev süresinin uzaklaştırılmasına oy birliği ile karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here