Yıldırım Kara; “Ülkemizdeki Mülteci Sorunu Göz Ardı Edilemez”

0
15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, ülkemizdeki mülteci sorununa ve Hatay başta olmak üzere diğer illerde yaşanan son olaylara dair videolu ve yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

AKP’nin son yıllardaki dış politikasını eleştiren CHP’li Yıldırım Kara; “Son on yıl, AKP’nin dış politikayı bir harita çizme oyunu olarak görmesi nedeniyle kayıplarla dolu geçti. Suriye’deki iç savaşın getirdiği sonuçlar, Türkiye için adeta bir felakete dönüştü. Terör örgütleri güney sınırımıza yerleşti ve ülkemiz, büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalarak ağır bir yük altına girdi.

Bugün bu göç hareketinin yarattığı olumsuz etkilerle mücadele ediyoruz. Ülkemizdeki mülteci sorunu artık göz ardı edilemez bir hal aldı. Bu mülteci sorunun toplumsal birliğimizi bozan olaylara neden olduğunu görmekteyiz.

Hatay ve diğer illerimizde yaşanan son olaylar, bu sorunun ciddiyetini ve olayların vahamiyetini bir kez daha ortaya koydu. Sığınmacıları kendi politikalarının aracı haline getiren ve sistemli bir göç politikası bulunmayan iktidar yüzünden toplumun her kesimi tedirgin yaşamaya devam etmektedir” dedi.

Olaylar, Toplumsal Bir Erozyona Yol Açıyor

Hatay özelinde yaşanan olayların toplumsal bir erozyona yol açtığının da altını çizen Yıldırım Kara; “Özellikle Hatay, en fazla mülteci barındıran dördüncü ilimiz olarak büyük zorluklarla karşı karşıya. Yurttaşlarımız, mülteci sorununun yol açtığı toplumsal ve ekonomik erozyonla mücadele ediyor. Bu durum, sosyal dokumuzu zedeliyor ve aile birliğimizi derinden etkiliyor.

Toplumsal birliğimizi tehdit eden bu durumun çözümü için, partimizin Suriye konusunda sunduğu sağduyulu ve akılcı önerilerden başka bir çıkış yolu görünmüyor. Ülkemizin sınırlarının güvenliği sağlanmadan ve yeni göç dalgaları önlenmeden ilerleme kaydedemeyiz.

İktidarın mevcut açıklamaları sorunu çözmeye yetmiyor; acilen somut adımlar atılması şart. Bu süreçte vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını talep ediyor ve herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here