Yetim; “Günün Şartlarına Göre Yeterli Değil!”

0
23

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, İskenderun Belediyesi ile İmzalanan Toplu Sözleşmesini Değerlendirdi…

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Hatay’ın diğer ilçelerinden sonra, İskenderun Belediyesi ile de toplu sözleşme görüşmelerini sonlandırdıklarını ve 2 yıllık bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 aydır görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Yetim; “2 aydan bu yana İskenderun Belediyesi ile toplu sözleşme görüşmelerimiz sürüyordu. Geçen hafta Çarşamba günü bir ön görüşme yapıldı, Perşembe günü de toplu sözleşme nihai sonuca erdi. Yapılan toplu iş sözleşmesi 2022 yılının Ocak ayında başlayacak, 31.12.2023 tarihinde sona erecek.

İki yıllık bir toplu sözleşme imzaladık. Aldığımız ücretler toplamda 56 arkadaşımızı ilgilendiriyor. 1’ci yıl için zam %37, ikinci yıl için enflasyon oranında artış sağlanarak anlaşma yapıldı.

Yapılan zamların, ücretlerin işçi kardeşlerimize, emekçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Aldığımız zam günün şartlarına göre yeterli değil çünkü fiyatlar sürekli artıyor, yerinde durmuyor, alım gücü sürekli azalıyor. Cebe giren çok fazla olmayacak gibi bir görüntü var.

Buna rağmen emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başta belediye başkanımız olmak üzere, belediye başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerine ve sendikamıza teşekkür ediyorum. Bu toplu sözleşmenin, çalışanlarımıza, belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Elektriğe gelen zamların, çalışanlara, tüm vatandaşlara ciddi anlamda sıkıntı yaşattığını da ifade eden Yetim; “Elektrik faturaları gündemde. Ocak ayında yapılan doğalgaz ve elektrikle ilgili zamlar herkesin mağdur olmasına neden oldu. Çalışanlarımıza soruyoruz durum nedir veya diğer arkadaşlarımıza soruyoruz, herkesin bu elektrik ve doğalgaz ile ilgili müthiş bir tepkisi var, itirazı var. Asgari ücretin 4 bin lira olduğu bir dönemde 1.000-1.500 lira elektrik faturası gelirse geriye kalanla insanlar nasıl geçinecek, doğrusu merak ediyorum.

Süreç çok zorlu geçiyor, çetin geçiyor. İnsanların alım gücünün düştüğü bir yerde, elektrik fiyatlarının bu kadar yükselmesini hoş karşılamıyoruz. Kamuoyundan da ciddi tepkiler var, arkadaşlar geçen faturalarını yaktılar, tepkilerini gösterdiler. Bu faturalarda belli bir indirim yapılmasını, zamların geri alınmasını, sendika olarak da emekçiler olarak da talep ediyoruz. İnşallah hükümet, devlet yapılan zamların bir kısmını geri alır. Zamlar insanların belini büktü, geçim sıkıntısı çekiyorlar, problemler büyüyor. Dar gelirli olan arkadaşlarımıza, emekçilerimize Allah yardım etsin” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here