‘Yeşil Enerji’  Konulu Toplantı İTSO’da Gerçekleştirildi

0
104

Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay”  projesi kapsamında yer alan “Yeşil Yatırımlara Yönelik İş Planı Hazırlama” konulu toplantı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı yönetim kurulu başkanı Doğan Erten toplantı öncesi yaptığı konuşmasında; “Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iş insanlarına yönelik iş planlarının hazırlanması konulu toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülebilir bir Hatay için iklim değişikliği alanında kapasite oluşturma ve farkındalık oluşturma konulu bir proje yürütülmektedir. Avrupa Birliği Fonlarından finansa edilen Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsünün de proje ortağı olduğu bu projenin bölge halkına ve firmalarımıza çevreye duyarlı bir bakış açısı oluşturulması noktasında önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz.

Projenin iştirakçileri olan İskenderun Teknik Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesinin de iklim ve çevre duyarlılığı konusunda farkındalık sağlayacağına da inanıyoruz. Bu değerli kurumlarımıza Avrupa Birliği kaynaklarını bölgemize aktarması noktasında göstermiş olduğu çabalardan dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan eğitmen Dr. Nilüfer Arıak sinevizyon destekli olarak teknik ve detaylı bilgiler verdi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca desteklenen ve Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Hatay” projesi kapsamında iş insanlarına “Yeşil Yatırımlar”a yönelik iş planı hazırlama konusunda açıklamalarda bulunan Dr. Nilüfer ARIAK projenin amacı hakkında şu bilgilere yer verdi: “Bu projenin temelinde 3 amacı bulunmaktadır. 1-Üniversite öğrencileri ve iş insanları başta olmak üzere herkesin İklim Değişikliği konusunda farkındalığın arttırılması, 2-İklim değişikliğine uyum sağlaması ve değişikliğin etkilerinin azaltılması konusunda somut uygulamalar üretmek, 3-İklim ve çevre konusunda halk arasındaki bilinci arttırmak ve halkın da bu konulardaki karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak.”

Konuşmasında Yeşil Enerji’nin ne olduğunu ve tanımını İle Türkiye’deki ve Dünyadaki durumunu da anlatan Dr. Nilüfer Arıak proje hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu; “Avrupa Birliği,  Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabalarını desteklemek ve bu konuda daha fazla yol kat edilmesine olanak vermek çerçevesinde kamu kurumlarının teknik kapasitesini güçlendirmek, halk arasında farkındalık meydana getirmek, AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanması amacıyla 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayan ‘İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi’  projesini finanse etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana faydalanıcı olduğu proje kapsamında aralarında’ Hatay’da sürdürülebilir bir Gelecek için’ projesinin de bulunduğu Türkiye çapında farklı bölgelerdeki 37 proje desteklenmiştir. Hatay’da bu projelerden biridir ve Proje süresi 15 ay olarak belirlenmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here