Yere Çöp Atana Ceza!

0
19

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı…
Yere Çöp Atana Ceza!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, belediye Başkanı Mehmet Dönmez başkanlığında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Salonunda toplandı.

Gündem dışı konuşmaların yapılmasıyla başlayan mecliste söz alan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, eksikleri bildiklerini, kısa-orta-uzun vadeli planlar doğrultusunda çalışmaları yürüttüklerini ifade ederken, kısa sürede en iyi ne yapılır onu bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Yağan şiddetli yağmurda dolan sokakların dile getirilmesi üzerine Dönmez, kısa vadede yapılan doğru işler ile yağmur sularının yarım saat içerisinde süzüldüğünü, 3-4 ay önceki görüntülerin artık yaşanmadığını ifade etti.

“Yürüyen Atın Başına Vurmayın…”

Yoğun olarak yaşanan yağışların hemen ardından sosyal medyada su dolu sokakların paylaşıldığını, bunların üzücü olduğunu da kaydeden Dönmez, suların yağış durduktan sonra süzülmeye başladığını tekrar hatırlatarak; “Sahada çalışan arkadaşlarımızın emeğini hiçe saymayın, heveslerini kırmayın. Yürüyen atın başına vurmayın” dedi.

Kent genelinde yaşanan çevre kirliliğine de değinen Başkan Dönmez, tarihinde ilk kez envitece ceza kesileceğini söyledi. “Biz kirletmezsek, temiz kalır, kirlenmez. Şımarık çocuk gibi kirletiyoruz. Neden biz temiz bir şehre gittiğimizde oraya imreniyoruz, biz kentimizi temiz tutalım buraya gelen bize imrensin” diyen Başkan Dönmez, İskenderunluları da çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ederken, önümüzdeki aylarda yere çöp atana ceza kesmeye başlayacaklarını da duyurdu.

Yapılan ya da Yapılacak İşler İnternetten Takip Edilecek

Önümüzdeki aydan itibaren hangi mahallede hangi gün hangi işin yapılmış ya da yapılacak olduğunu internet sitesinden yayınlamaya başlayacaklarını da söyleyen Başkan Dönmez, isteyen herkesin bu siteden işleri takip edebileceğini kaydetti.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk iki maddesi komisyon raporu hazır olmadığından görüşülmedi.

Gündem Maddeleri Oy Birliği ile Kabul Edildi

Gündem maddelerinden olan, ‘Belediyemizin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi’, ‘Belediyemizin 2025 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi’, ‘Belediyemizin 2025 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi’, ‘Zabıta personellerine 2025 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi’, ‘Belediyemizin 2024 Yılı Evsel Katı Atık Tarife Raporunun incelenerek gerekli Meclis Kararının alınması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi’ ve ‘06.02.2024 Tarihinde asrın felaketi olarak isimlendirilen depremde cansiperane çalışan ve çalışmaları koordine eden, Denizciler Mahallemize modern bir Kadın Anaokulu isimli bir okul yapılmasını sağlayan Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doçent Doktor Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI’na fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi’ oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı başında meclise sunulan iki önergeden biri Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilirken, kanal boyunda zeytin satışı yapan üreticilere geçici elektrik sağlanması ile ilgili izin verilmesi konusu da oy birliğiyle kabul edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here