Yeni Yıl, Yeni Umutlar ve Yeni Temenniler

0
89

Yepyeni bir yıla, hep birlikte “merhaba” dedik! Tüm yenilikler gibi; yeni bir sene de yeni “umutları” ve yeni “başlangıçları” da beraberinde getirir. 2015 yılında tüm güzelliklerin yanınızda olmasını ve tüm umutlarınızın birer-birer gerçekleşmesini temenni ediyorum.

Umutla yaşamak, sanırım insan hayatının besin kaynağıdır, yani moral deposudur. Her insan kendi yaşamı boyunca içinde büyük umutlar yaşatır ve istediği, dilediği, arzuladığı her şeyin olmasını ister. İnsanoğlu, kimi zaman bu dileklerine kavuşur, kimi zamansa büyük bir ‘hüsrana’ uğrar. Bana göre, insanların dilediği her şeyin olmaması, yaşam için büyük bir lütuftur. Çünkü bazı ‘hayal kırıklıkları’ hayatımız boyunca elde ettiğimiz diğer taleplerimizin daha değerli kılmasını sağlar. Bu bağlamda 2015 yılı içerisinde elde etmek istediğiniz tüm değerlerin sizlerle buluşmasını diliyorum.

Yeni yıl, yeni umutlar getirir dedik ama elbette ki yaşamımızdaki sıkıntıları bir anda ‘Sıfırlamaz!’ Kişisel sıkıntılarımızın yanında toplumsal sıkıntılarımızı da elbette ki yaşamaya devam edeceğiz. Yaşadığınız ya da yaşayacağınızı bu sıkıntılar ömür boyu sürecek değil! Sıkıntılarınızı da en hafif şekliyle atlatmanız dileği ile…

& & & & & &

Bu yıl, siyasi anlamda oldukça yoğun geçireceğimiz bir yıl olacak. Çünkü 2015 yılı içerisinde bir ‘Genel Seçim’ yaşayacağız. Bu seçimlerin atmosferini şimdiden yaşamaya başladık. Geride bıraktığımız yılın son periyodunda da bu atmosferin sıcak olacağına şahit olduk. Yılın son periyodunda milletvekili aday adaylarımız birer-birer ortaya çıkmaya ve vekil adayı olmak için seçim bölgelerinde çalışmaya başladı bile…

Seçim Atmosferi, özellikle bizim bölgemizde her zaman oldukça ‘Renkli’ ve ‘Çekişmeli’ geçer. Aday adaylarının çokluğundan bu zaten bellidir. Bu renklilik içinde, aday adaylarımız kendilerine partilerinin aday sırasında üst sıralarda yer almaya çalışacaklar.

Anılan bu dönem içersinde göze çarpansa Milletvekili Adayı olmak için aday adaylığını açıklayan birçok ismin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden olması idi! Ve adaylık için aday olanların çoğunun doktorluk kimlikleri de göze çarpan bir başka konuydu. CHP’nin adaylarından bir çırpıda isimlerini sayacağımız isimlerse Operatör Doktor Yılmaz Şahutoğlu, Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, Diş Doktoru Süleyman Uyar, İnşaat Mühendisi Mustafa Kamil Turan ile Eczacı Ali Arslan oldu.

Kentimizin tanınmış ve başarılı doktorlarından, bir dönem önce vekil adayı da olan Sayın Yılmaz Şahutoğlu ile CHP’nin tanınmış isimlerinden, işini de başarıyla yürüten Sayın Ender Çolakoğlu ve geçtiğimiz dönem Belediye Meclis Üyeliği yapan ve başarılı işlere imza atan İnşaat Mühendisi Sayın Kamil Turan, aday adaylıklarını erken açıklayarak işe erken başlayanlardan…

Hani bilindik bir söz vardır. ‘Erken Kalkan Erken Yol Alır’ diye, işte Sayın Şahutoğlu, Sayın Çolakoğlu ve ve Sayın Turan erken kalkıp erken yol alan isimler oldular CHP adına! Başarılı olacaklarına, en azından CHP’nin milletvekili adayları listesine gireceklerine ben yürekten inanıyorum. Yolları başarılarla açık olsun!

& & & & & &

Bu yıl, yine geçen yıllardan kalan sıkıntılı bir konumuz da süregelecek. Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimiz konusunda geçtiğimiz yıl bir hayli uğraşlar verilmişti. Bu yıl için bir temennimiz de komşumuz Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da yaşanan savaş ve kaos ortamı bir an önce son bulmasıdır. Biz her zaman “savaşa karşı” olduk ve bundan sonra da olacağız. Suriye’deki büyük kaosun sona ermesi ve ülkelerinden, yurtlarından, evlerinden uzakta yaşamaya mahkûm edilen tüm insanların anavatanlarına dönmesi temennisiyle…

Son olarak tüm meslektaşlarımızın ve tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, yeni başlangıçlar diliyorum.

Sevgi ve saygılar!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here