Yeni Yıl Bir Başlangıçtır!

0
195

Değerli dostlarım, yaşadığımız günlerin ömrünün sona erip, 31 Aralık’ların saat 24 sonraki havanın teneffüs edilmesiyle başlayan zamana verilen addır. Onun yeni ismi de 2015’dir. Yani yılımız bu olacaktır…

Duyguların, düşüncelerin, arzuların, sevgilerin beyaz olmasını arzu ettiğimiz günlerdir yeni yıl. Neden beyaz dediğimi siz okurlarım artık biliyorsunuz. Beyaz saftır, temizdir, doğaldır, hiçbir şeyden etkilenmemiştir ve de yalındır. Bu nedenle, yeni yılın ve bundan sonra ki yeni yılların renkte, sadelikte, temizlikte olması en büyük dileğimizdir.

Yeni yılı kutlamayı, bazı çevreler hala günah olarak kabul etseler de, onlar bizim konumuzun dışında. Yeni yılları, erdemli günleri kutlamanın nasıl sakıncalı olduğunu hala anlamış değilim. İsteyen rakısını yudumlayarak yeni yıla hoş geldin der, isteyen ibadetle umut dolu 2015’e dualar eder, iyi bir yıl, faziletli aylar Yüce Allah’a yakarır. Bundan daha doğal ne olabilir ki…

öcal sanat3

İkisi bir arada olmaz mı? Neden olmasın ki… Önce ibadetini yapar duanı edersin, daha sonra da dostlarının da hazır bulunacağın bir ortamda yeni yıla dopdolu girersin. Bana göre en şık olanı da budur diye düşünüyorum. Zil zurna sarhoş olup çevreyi rahatsız ederek yeni yıla girilmez, tamamıyla yanlış olur. Adam gibi eğlenmek, adam gibi sohbet etmek de başlı başına bir ibadettir.

Zaten, Cenab-ı Allah, bana yaptığınız ibadetlerde temiz kalp isterim buyuruyor. Bir gecede değişebilen, namazınızı kılın ne yaparsanız yapın vecizesini uyduranlarda temiz kalp olur mu? Günahları onlara aittir…

Yeni yıllar, umutların filizlendiği, yeni bir başlangıç, beklenti içinde olduğumuz bir zaman dilimidir. Yeni yıllar el değmemiş bir bakire ve onu mutsuz etmeden beraber olmak demektir.

Yeni yılda maden ocakları çökmesin, malzemeden çalınan binalar olmasın, ağaçlarımız, ormanlarımız yok edilmesin, mülki amirler nohut, kömür dağıtımına öncülük etmesin, herkes biraz az yesin ama haram yemesin. Yeni yılın en faziletli yıl olmasını diler, 2015’in tüm alemlere hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

On beş yıldır beraber olduğumuz çalışma arkadaşlarımın da, her günlerinin yeni yıl gibi olmasını diler, sevgiyle öperim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

Noel Baba Çok Tontonsun!

Değerli okurlarım, yandaki sanat yazımda çok şeylerden söz ettim ama NOEL BABA’dan hiç söz etmedim. Bu tonton ihtiyardan bahsetmeyince NOEL’le ilgili hiçbir şey anlatmamış oluruz. Göbekli, çizmeli, mavi kukuletalı, Pembe yanaklı ve sırtında torbasıyla Noel Baba’yı tasvir etmiş oluyoruz ama neden öyle? Neden öyle olmuş?…

öcal sanat2

Efendim, burada bir özveri söz konusudur… Burada söylenen tatlı bir yalanın arkasında durmak vardır. Hem de asırlardan beri, usanmadan bıkmadan ve de gözünü kırpmadan. Adam gibi adam olmaya halel getirmeden.

Burada öylesine bir özveri vardır ki, bir iki satırla anlatabilmek mümkün değildir ya, biz hoşgörünüze sığınarak anlatmaya özen gösteriyoruz.

Hıristiyan Alemi’nin dünya insanlarına hediye ettiği bu erdem dolu günleri bildiğim kadarıyla biraz daha açmak istiyorum. Belli günler, yeni yıl yaklaşırken çocuklar hediye istemeye başlarlar ve Noel Baba’da onların bir dediğini ikilememiştir. Ya kapıdan ya da bacadan onları hediyelerle mutlu etmiştir. Çocukluğumda, merhum babamdan bir şeyler talep ettiğimde, aldığım yanıt çok ilginçti, hiç aklımdan çıkmıyor.

“BAYRAMDA ALACAĞIM OĞLUM…”

Bayrama daha çok var ama bu ifadeyle hem bana umut veriyor, hem de kendisi düşüncede rahatlıyor. O nedenle de bayramlar çocuklar için çok-çok özel günlerdir. Yeni giysiler alındığında sabaha kadar uyumaz ve onları koynumuza alırdık. Bu anlattıklarım hem bir anı ve aynı zamanda kıssadan hisseydi. Bütün babalar aynı duygular taşıyor demek ki…

“HEDİYEMİZİ NOEL BABA GETİRECEK”

Bu ifadeyle Noel Baba çocuğun kafasında büyüdükçe büyüyor, babası da rahatlamış oluyor. Daha sonra kapıdan bacadan bırakılmış gibi gözüken hediyeler Noel Baba’ya aitmiş gibi oluyor. Ancak, söylenen bu tatlı yalan bir defaya has değil ki… Asırlardan beri süre geliyor. Çocuklar büyüdüğünde o tatlı yalanın arkasında duruyorlar. Onlar da çocuklarına aynı numarayı çekiyorlar. Zararı olmamakla birlikte yararı anlatılamayacak fazla bu tatlı yalanın.

Şunlara dikkat ederseniz iyi olur… Çocuğunuz Noel Baba’ya inanmıyorsa üzülmeyin, çocuğunuz büyümüştür… Yeni yılı dışarıda geçirecekseniz bunu çocuğunuza söyleyin, sosyal bir ailesi olduğunu öğrensin.

Çocuğunuz hediye istemiyorsa, dikkatli olun, ya acı çekiyordur ya da kendini cezalandırıyordur.

Bugün dilediğiniz kadar çocuğunuzun hayal dünyasını eşeleyin. Hediye siparişleri alın. Noel Baba’nın bacadan inişini, geyiklerini anlatın. İnanmıyorsa üzülmeyin. O artık yetişkinler sınıfına girmiştir.

Yeni yılın önemli bir yanı, tükettiğimizden, bir yıldan alacağımız kalmadığından, yeni yılda alacaklarımızı öğrenmek sanırım hoşumuza gider. Havasını teneffüs etmeye hazırlandığımız 2015’de kendimize iyi bakalım. Sağlıklı olalım ki, yeni yıldan beklentilerimizi ve hatta alacaklarımızı tahsil etmeye gücümüz olsun. Sevgiyi, sevgi dolu olmayı aklımızdan çıkarmayalım. Faydasını görürsünüz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Günün Nabzı

Yeni Yıl Fıkrası

Yeni yıla birkaç gün kala hasta bir Galatasaraylı birden bire fenalaşmış. Çocukları hastaneye götürmüşler, ilgisizlikten hemen özel bir doktora götürüp durumu anlatmışlar. Doktor hastaya bakmış ve durumu iyi değil. Çocuklarına hitaben, onu rahat bırakın ne isterse verin yesin.

Galatasaraylı hasta bunu duyunca öleceğini anlamış ve çocuklarını etrafına toplamış:

“Sizlere önemli bir vasiyetim var.”

“Söyle Babacığım.”

“Beni hemen Fenerbahçe Kulübüne yazdırın.”

“Babacığım bu mümkün değil. Sen hem fanatik ve hem de 80 yıllık Galatasaraylısın.”

“Siz dediğimi hemen yapın.”

“Peki, ama neden?”

“Ben öldükten sonra, bir Fenerbahçeli eksildi desinler. Anladınız mı?”

Bu vesile ile tüm dostlarımın yeni yıllarını tekrar kutlar, sporseverlere, hasta Galatasaraylılara, Fenerbahçelilere sağlıklar ve afiyetler dilerim.

Fıkra güzeldi değil mi?

Günün Sözü

Yeni Yılın Meyvesi Mutluluk Olmalıdır.

Öcal’dan İnciler

Cehaletin Sonu Tabuları Yıkmakla Başlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here