Yeni Hastane Çevresinde İmarlı Yeni Kent Olacak   

0
37

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ile birlikte Cebike bölgesi imar çalışmaları ve TOKİ konutları başta olmak üzere kamu projeleri hakkında yerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca Esentepe Mahallesi Çankaya bölgesinde yapımı planlanan Cam Seyir Teras ve Mesire Alanı projesi ile ilgili de basın mensuplarına açıklamalarda bulunuldu.

İskenderun Düğünyurdu TOKİ mevkiinde 68 bin metrekare alana kurulacak 600 yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesiyle ilgili Kaymakam Murat Sefa Demiryürek kamuoyuna çeşitli bilgiler paylaştı. Bilindiği üzere kısa bir süre önce 107 mirasçısı bulunan hak sahiplerinin şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla inşaatı durdurulduğu açıklanan hastane yeri ve şantiyesini Kaymakam ile beraberindekiler ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

600 yatak kapasiteli olması planlanan Bölge Hastanesi Şantiye sorumlusu, protokol ve gazetecilere şunları aktardı: “68.000 metrekare alana kurulu, 6 katlı, deprem izolatörü, sismik izolatörlü binamız yaklaşık 30.000 metrekareye oturuyor. Burada C50 beton sınıfı kullanıyoruz. Bu çok yüksek bir beton sınıfı, yüksek dayanımı olan, mukavim bir beton türüdür. Sismik izolatörü, son derece depreme dayanıklı modern bir bina olacak. Hastanemiz 147.000 metrekare kullanım alanlı, 600 yataklı, 205 polikliniğimiz, 150 yoğun bakımımız, 27 ameliyathanemiz, acil yatak sayımız 115 ve 1250’nin üzerinde otopark kapasitemiz olacak. Bu inşaat 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak…’’

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, burada Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yapılacağını belirterek; “Bütün ilçelere hitap eden bir yer olacak burası, asıl muradımız bizim bu. İki tane büyük hastane var. 200 yataklı bir hastane bitti, şu anda çalıştırıyoruz. 600 yataklı bir bölge hastanesi geliyor. Gecekondulaşmanın önüne geçelim, bu araziyi burada düzenli kullanalım, çünkü İskenderun’un toplam yüzölçümünün %82,8‘i orman, önümüz deniz, sağımız solumuz sıkışmış vaziyettedir” dedi.

Hastanenin kurulacağı bölge ve yeni İskenderun’un kurulacağı bu yerlerde nitelikli kentsel parseller üretmek zorunda olduklarına da işaret eden Kaymakam Demiryürek; “Burası bizim şansımız ve burayı da gecekonduya teslim etmeyelim. İmar planının yapılma maksadı budur. Vatandaşımızın yeri de değerlensin, imarlı parseller haline gelsin ve hastanenin etrafında da hem büyükşehrimizin, hem İskenderun belediyemizin tek nezaretinde imarlı yeni bir kent olsun. Elimizdeki bu bölgeyi iyi değerlendirelim. Depreme dayanıklı, mühendislik görmüş, imarlı arsalar üzerinde yükselen nitelikli konutlar olsun” diye konuştu.

Buradaki açıklamanın ardında Çankaya bölgesine geçildi. İskenderun Belediyesi tarafından, Esentepe Mahallesi Çankaya bölgesinde yapımı planlanan Cam Seyir Teras ve Mesire Alanı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kent genelinde cazibe merkezlerini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here