Yazık Oldu K…oğlu’na!

0
184

Bir seçimi daha hatalarıyla, sevaplarıyla atlattık. Çıkan sonuçların, ilçemiz İskenderun’a, ilimiz Hatay’a, Bölgemize ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.

Tüm ülke genelinde sonuçlara baktığımızda tek partili iktidar döneminin bittiğini ve ‘Koalisyon Hükümeti’ kurulacak olması nedeniyle yepyeni bir dönemin başladığını gördük. Bakalım bundan sonraki süreçte kim kiminle bir koalisyona girecek ve ülkeyi “idare etmeye” talip olacak. Bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Beklemek sanırım bu durumda en iyi ilaç! Çünkü bugüne kadarki seçim süreci boyunca Genel Başkanlar düzeyinden, İlçe Başkanlıkları, hatta parti üyeleri düzeyine kadar “hararetli ve atışmalı” bir dönem geçirdik. Bu tartışmalara Cumhurbaşkanlığı Makamı da dâhil oldu. Bu sürece tüm ülke halkı olarak hepimiz de şahit olduk. Hararetli atışmaların ardından hangi partilerin birbirleriyle “sıcak ilişkiye” girme konusunda ilk adımı atacağı şimdi merak konusu olacak.

Ülke genelinde durum böyle iken, ilimizde ve ilçemizde yaşanan süreçte de ilginç anlar yaşandı. Bu süreç boyunca Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), en çok meydanlarda görünen ve ‘Seçimden Galip Çıkmak’ için oldukça ter döken konumundaydılar. Tüm Türkiye genelinde ‘Beklenen Sürpriz’i gerçekleştiren Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin de büyük çabaları yabana atılmamalı! Belki beklenen sürpriz HDP adına Hatay’da yaşanmadı ama yine de alanların rengi oldular. Bağımsız Milletvekili adaylarından Refik Eryılmaz’ın da çalışmaları ilimize ayrı bir hareket getirdi.

Kırmızıoğlu’nun ‘Şahsi’ Başarısı…

Hatay ve ilçemiz adına meydanlardaki en renkli isim şüphesiz Riyat Kırmızıoğlu oldu. CHP’nin 5. sıradan aday gösterdiği Dr. Riyat Kırmızıoğlu, hiç şüphesiz “Milletvekili Adayı” değil de sanki bir “Milletvekili” imiş gibi çalıştı. Onun bu gayreti partili-partisiz tüm Hatay halkı tarafından takdirle karşılandı ve büyük alkış aldı. Her gittiği yerde gördüğü teveccüh adeta bunun işaretiydi.

Lakin Sayın Kırmızıoğlu’na büyük ‘Yazık’ oldu…

Dilerseniz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin büyük bir strateji hatası diyin, isterseniz partiden ayrılıp, şansını başka yollarla deneyen isimlerin partiye verdiği ‘zarar’ diyin, ne derseniz diyin, adını ne koyarsanız koyun bu kadar çalışan ve emek sarf eden Kırmızıoğu’nun emeklerinin boşa gittiği gerçeğini geri çeviremez. Arsuz’un yanı sıra yerel seçimlerde bayrağı Ak Parti’ye kaptıran İskenderun’da da CHP’nin “birinci parti” olarak çıkmasını ben kendi adıma Sayın Kırmızıoğlu’nun “şahsi başarısı” olarak görüyorum.

Ancak Sayın Kırkızıoğu’na büyük ‘Yazık’ oldu…

Tam olarak resmi olmayan sonuçlara göre ilimiz Hatay; Ak Parti’den Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Mehmet Alğan ve Hacı Bayram Türkoğlu olmak üzere 5, CHP’den Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem olmak üzere 4, MHP’den Şefik Çirkin olmak üzere 1 ve toplamda 10 milletvekili ile mecliste temsil edilecek. Milletvekillerimize oluşacak yeni ‘Koalisyon Hükümeti’ çatısı altında üstün başarılar diliyoruz.

İktidara gelebilmek adına; ülke genelinde yaptığı miting çalışmalarının ve ülkenin geleceği için üretilen projelerinin tam olarak karşılığını alamayan CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğu’na ve yine Sayın Kırmızıoğlu’na çok büyük ‘Yazık’ oldu!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here