Yasa Dışı Dinlemelere 8 Yıl Hapis İstemi

0
68

yasa dışı dinleme47 polis hakkında hazırlanan iddianamede Milletvekili Çirkin’in ‘selefilik terör örgütü’ ile ilgili, farklı kimlikler üzerinden de çeşitli tarihlerde usulsüz dinlendiğine dair bilgiler bulunuyor.

İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli 47 polis hakkında hazırlanan iddianamede sanıkların, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından 6 aydan 8 yıla kadar değişik oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çiğdem’in hazırladığı iddianamede, aralarında MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in de bulunduğu 13 mağdur ve 28 müşteki yer alıyor. Yasa dışı dinlemelere ilişkin detaylı bilgilerin yer aldığı iddianamede Milletvekili Çirkin’in ‘selefilik terör örgütü’ ile ilgili, farklı kimlikler üzerinden de çeşitli tarihlerde usulsüz dinlendiğine dair bilgiler bulunuyor.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan iletişimin tespit edilmesi, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi çalışmalarıyla ilgili önleme dinlemeleri faaliyetlerinde usulsüzlüklerin tespit edildiği ifadesi yer alıyor.

İddianamede sanıkların 6 aydan 8 yıla kadar değişik oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Yasa dışı dinlemelere ilişkin davanın 20 Nisan’da görülmeye başlanacağı öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here