“Yargıya Olan Güven Yine Onarılmaz Şekilde Yara Almıştır”

0
88

ali ismail-chp1CHP İlçe Başkanı Basus, Ali İsmail Davasından Çıkan Kararı Kabul Etmediklerini Vurguladı…

Gezi direnişi kurbanlarından Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görüşülen davasında verilen karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Gerek sivil toplum örgütleri gerek bazı siyasi partiler karara karşı protesto eylemleri yapıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü de dün İskenderun Adliye Binasında önünde toplanarak karar karşı tepkilerini dile getirdiler.

İlçe örgütü adına konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus; “Mahkeme olayda sanıkları TCK’nın 87/4. maddesinden faydalandırmış ve bu maddeyi uygulayarak sanıkların cezasını hafifletme yoluna gitmiştir. İzlenen kamera kayıtlarında sanık polisin kurbanın başına tekmelerle vurduğu sabittir. Yargıtay Ceza Dairelerinin içtihadı birleştirme kararına göre darbelerin vurulduğu bölge hayati önem taşıyor, darbe şiddetli ve sayıca fazla ise öldürme kastı ile hareket edildiği kabul edilmektedir. Tüm bu somut delillere rağmen TCK 87. maddesi uygulanmıştır.

ali ismail-chp2

Bu karar Ali İsmail’in ailesi tarafından temyiz edilecek iki yıldan önce dosya gelmeyecek tekrar yargılama ile her davada olduğu gibi uzayıp gidecektir. Amaç olayı küllendirip kamuoyunun gündeminden çıkartmaktır” diye konuştu.

Basus, duruşmayı takip etmek için gelen halkın üzerine tomalardan tazyikli su ve biber gazı sıkılmasını da eleştirerek; “Bu şekilde polis yine destan yazmıştır. Bu cezalar hukuka ve kamu vicdanına aykırıdır. Her şeyden önce kurbanın ailesi bu cezalarla çocuklarını bir daha kaybetmişlerdir. Yargıya olan güven yine onarılmaz şekilde yara almıştır. Verilen kararı kabul etmiyor, Yargıtay’dan hukuka uygun bir karar çıkacağını tüm kamuoyu ile birlikte ümit ediyoruz. yargıya olan güven ve saygının tekrar inşa edilmesini bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here