Yanan Orman Alanında Fidan Dikimi

0
120

belen fidan dikimi12013 yılında Çakallı Topboğazı mevkiinde meydana gelen orman yangını sonucu yanan alanda, fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikme törenine Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Salih Aygün, Emniyet Amiri Ali Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Ziraat Bankası Müdürü Bayram Sabuncu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Kanat, bölgede faaliyette olan ZT Enerji Müdürü Ömer Hayyam Özgüven ile Bakras Enerji Müdürü Mehmet Yüzügüleç ile Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Bilgin bir grup öğrenci ile katıldı.

Fidan dikim töreni öncesi Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili yapmış olduğu konuşmada; 2013 yılında meydana gelen orman yangınları sonucunda yanan alanlarla birlikte bozuk ve verimsiz orman alanlarını da kapsayacak şekilde 20 Hektar doğal gençleştirme ile 120 Hektar yapay gençleştirme yapıldığını kaydetti.

belen fidan dikimi2

Başaran, yapay gençleştirme yapılan alanda ve Atik mahallesinde 25 Hektar alanda Ormanların Rehabilitasyonu kapsamında gelir getirici tür ağaçlandırması kapsamında 5.000 adet alıç, 20.000 adet Ceviz, 15.000 adet badem, 5.000 adet dut, 5000 adet incir, 20.000 adet Fıstık Çamı, 20.000 adet Yalancı akasya, 40.000 adet Kızılcam ile 20.000 adet selvi fidanı dikimi olmak üzere 2014 yılında toplam 150.000 adet fidan dikiminin gerçekleştirildiğini vurguladı.

2015 yılında ise 28 Hektar yapay gençleştirme ve Ormanların Rehabilitasyonu programı çerçevesinde 40 Hektarlık alanda değişik tür ve yaşta yaklaşık 100.000 adet fidan dikiminin programlandığını ifade eden Başaran, İşletme şefliği tarafından bozuk ve verimsiz orman alanlarının Bakanlığın belirlemiş olduğu politikalar çerçevesinde, tercihen meyve veren türler ile ağaçlandırılmak suretiyle halkımıza gelir getirmesi, ayrıca orman idaresi ile halk ilişkilerini güçlendirmekle birlikte ormandaki biyolojik çeşitliliği artırmanın hedeflendiğini belirtti.

Kaymakam Aydın ile Belediye Başkanı Vurucu’nun ilk fidanı toprakla buluşturması ile törene katılan idareci ve öğrenciler tarafından hazırlanan fidanların dikimi yapıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here