Vekil Topal, Zeytin Üreticilerinin Sorunlarını Gündeme Taşıdı

0
115

serkan topal19Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, zeytin üreticilerinin sorunlarını gündeme taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada konuya değinen Milletvekili Topal; “Hatay ilimizin zeytin üreticileri yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle oldukça fazla problemler yaşamaktadır. Türkiye toplam zeytin ağacı varlığının %9’una sahip olan Hatay ilimiz zeytin ağacı sayısı bakımından iller arasında 5. Sıradadır ancak Zeytinyağı üretiminde oluşan atıkların çevreye olan zararlarının hafifletilmesi, ortadan kaldırılması, hatta atıkların ekonomiye geri kazandırılması üreticileri, işletmeleri ve çevreye verdiği zarardan etkilenen herkesi yakından ilgilendirmektedir. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın artıkların çevreye zararlarının önlenmesi için üreticilere maddi destek sağlamasının yerinde olacağını düşünmekteyim. Bunun için gereğinin yapılmasını talep etmekteyim” şeklinde konuştu.

Sera Üreticileri Zor Durumda

Konuşmasında sera üretimindeki sorunlara da değinen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yaptığı konuşmada Türkiye’de seracılığın sekizinci sırasında Hatay ilinin olduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Topal; “Bilindiği gibi ülkemizde toplam 649.118 dekar sera alanı bulunmaktadır. Hatay ilimizde de seracılık yapılmakta ve Türkiye seracılığında sekizinci sırada bulunmaktadır. Seracılık sektörünü etkileyen en önemli sorunlardan birisi pazarlamadır. Dış pazarlara ürün verilmesi de seracılık sektörünün olmazsa olmazı olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Topal daha sonra hükümet yetkililerine şu soruları yöneltti: “Suriye’de 2011 yılında başlayan savaş sonrasında Hatay ilimizdeki sera üreticileri nasıl etkilenmiştir? Özellikle savaş sonrasında üretim ve pazarlamada yıllara göre ne gibi değişiklikler olmuştur?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here