Vatan Partisine Yoğun Katılım

0
124

vatan partisi açıklama10Vatan Partisine Hatay genelinde yoğun bir katılım oldu. İskenderun’da İskele Kahve’de düzenlenen törenle 50 kişi Vatan Parti saflarına geçti.

Çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı törende konuşan partinin yeni üyeleri, seçimlerde barajı aşma mücadelesinde katkı sağlamak ve Türkiye’nin bölünmesine karşı birlikte ayakta kalmak için Vatan Partisine katıldıklarını belirttiler.

Vatan Partisine katılan arasında yılların gazetecisi ve Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Cevdet Uygun, Ziraat Mühendisi İbrahim Garipdiken, Emekli Hava Albay İrfan Doğan, Münir Aksoy, Gümrük Müşaviri Zekeriye Peker gibi deneyimli siyasetçiler yer aldılar.

Yeni katılanların rozetlerini Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Mustafa Sevimli, İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, İl Sekreteri Emilhan Güçlü, İlçe Başkanı Fatma Paksoy ve eski ilçe başkanı Kadir Vardar taktılar.

Vatan Partisine katılan Emekli Albay İrfan Doğan; “Emperyalizmi iyi tanımak gerekir, bölücüleri iyi tanımak gerekir, gericileri iyi tanımak gerekir. Vatan Partisi bu dediklerimi iyi tanıdığı ve iyi mücadele ettiği için ben Vatan Partisine katıldım ve mücadele edeceğim” dedi.

Törende konuşan Mustafa Sevimli, Ankara’da büyük bir kurultay ile İşçi Partisinin Vatan Partisi ismini aldığını ve bunun Türkiye’nin mücadele eden insanlarının talebi sonucu gerçekleştiğini ve sokakta slogan haline gelen “birleşe, birleşe kazanacağız” sesine kulak vererek böyle bir partinin kurulduğu vurguladı. Sevimli; “AKP’yi yıkmanın yolu Vatan Partisinin barajı geçmesidir. Milli hükümeti kurmak, Atatürk’ün Cumhuriyetini yeniden yaratmak için bir milli hükümet programı temelinde iktidar seçeneği yaratmaktır. Biz başı dik ve üreten Türkiye istiyorsak Vatan Partisi meclise girmelidir” dedi.

vatan partisi açıklama11

Vatan Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayları da kısa konuşmalar yaparak hedeflerini anlattılar. Adaylardan Bülent Sakuçoğlu; “Mustafa Kemal Atatürk’e bir borcumuz var, Türkiye tarihinde görülmedik şekilde Cumhuriyetimize saldırı var. Bu saldırıları önlemek ve yeniden Cumhuriyetin inşası için aday oldum ve bunu bir görev olarak biliyorum” derken Emilhan Güçlü ise savaş çetelerine dikkat çekerek iki programın olduğunu ifade ederek; “Birisi Ortadoğu’yu kan gölüne dönüştürmemek programı, diğeri ise bu topraklarda yaşayan halkın birlikte yaşama isteğidir. İşte biz bu iki programdan birisi olan barış ve kardeşlik programı için Vatan Partisinde birleştik ve onun için aday olduk. Barajı aşacağız. Biz milletimizin savaş çetelerine karşı mücadelenin ön saflarında yürüyeceğiz” dedi.

Taşeron İşçileri Derneği başkanı ve Milletvekili Aday, adayı Sadık Karakaş ise “Biz Mustafa Kemal’in altı okunu iktidar yapacağız ve bu gerici ve bölücü AKP hükümetini başımızdan atacağız Amerika ve onunla işbirliği yapanları bu topraklardan atacağız” şeklinde konuştu.

Özgür gazetesinin sahibi ve Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Cevdet Uygun ise kırk yıllık gazetecilik deneyimi ile Vatan Partisine katıldığını ve Milletvekili aday adayı olduğunun altını çizerek; “Altı oku savunması gereken parti onu savunmuyor, dolaysıyla bu görevde ve misyon da Vatan Partisine düşüyor. Bu takım tutma değil, bir inanç meselesidir, onun için buradayım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here