Utku Acun HBB Personeline Bilgi ve Birikimlerini Aktardı

0
367

utku acun-seminer1Hatay eski Valisi Utku Acun Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) çalışanlarıyla 23 Ekim Perşembe günü Hatay Mesleki Eğitim Merkezi (HATMEK) Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. 1991-1997 yılları arasında Hatay’ın 25. ve bu görevi en uzun süre yürüten valisi olan Utku Acun “Kamu Hizmetinde Uyulması Gereken Konular” hakkında bilgi birikimlerini Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına aktardı.

Sohbet havasında geçen etkinlikte 17 yıl aradan sonra yeniden Hatay’da olduğu için çok mutlu olduğu her halinden belli olan Utku Acun, hem kendi zamanında hem de şimdi yapılan faaliyetler hakkında hatıralarını ve düşüncelerini paylaştı.

Hatay eski Valisi Utku Acun yaptığı konuşmada; “Statik, günlük işleri idare etmekten başka bir şey yapmayan idarecilik ve hizmet görevliliği yapmayın. Ben hayatımın hiçbir döneminde “Her şeyi ben bilirim” diyen bir yönetici olmadım. Bu tarzdaki insanlarla da çalışmadım. Yeni fikirlere hep açık oldum. Siz de hem mesai arkadaşlarınıza hem de idari amirlerinize fikirlerinizi söylemekten kaçınmayın. Alanınızdaki gelişmeleri yakından takip edin ki hizmet ederken sıkıntıya düşmeyin. Unutmayın ki bir kamu görevlisi olarak bu halka hizmet borcunuz var ve bu borcunuzu layıkıyla yerine getirmeye gayret gösterin. Kendinizi kontrol edin, sorular sorun ki eksik yönlerinizi göresiniz. Hizmet ettiğiniz bu halk sevgiyi ve sevecenliği sonuna kadar hak ediyor. Kamu hizmetinin önceliği yöre halkının yaşamını kolaylaştırmaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin size sunduğu imkanları halkınız için kullanmaktan asla çekinmeyin. Hatay’da görevimi yürüttüğüm süre zarfında babamı ve eşimi kaybettim; ama siz beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Hepinize sonsuz teşekkür ederim” dedi.

utku acun-seminer2

Konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ufak bir sürprizle karşılaşan Utku Acun duygu dolu anlar yaşadı. 28 Ekim 1997 tarihinde Cumhuriyet Bayramı için Şeref Defteri’ndeki yazısı okunan Utku Acun, 17 yıl önce yaptığı gibi yine bir Cumhuriyet Bayramı arifesinde Şeref Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazıp okudu.

Bu sürprizin ardından kürsüye çıkan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan “Osmanlı Belgeleri Işığında Antakya” adlı kitabı Vali Utku Acun’a hediye etti. Kitap takdimi sırasında yoğun programı dolayısıyla etkinliğe katılamayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın mektubu da okundu. Utku Acun hakkında anılarını da paylaşan Remzi Oğuz Yılmaz: “Hassa ve Altınözü ilçelerine kaymakamlık stajımı sayın valimizin yanında yaptım. Devlete olan hürmetim ve saygım onun sayesindedir. Onun bendeki emeği tarif edilemeyecek kadar çoktur. Ona olan saygımdan oğlumun ismini Utku koydum. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

Hatay Valisi olarak görev yaptığı dönemde kendisiyle beraber çalışma fırsatı bulan basın mensupları ve kamu görevlilerinin Vali Utku Acun hakkındaki anılarının paylaşılmasıyla etkinlik sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here