Uçak Bilet Fiyatları da ‘Uçuyor’

0
58

Güneşberk; “Durum Endişe Verici”

Döviz kurundaki artışlar, uçak bileti fiyatlarına da olumsuz yansıdı. Yurt içi uçak bilet fiyatlarında ciddi bir artış olmadığını ancak yurtdışı bilet fiyatlarının dolar kurundaki artışa bağlı olarak sürekli değiştiğini kaydeden Turizm Acente İşletmecisi Alp Güneşberk, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Yaşananların herkesi korkuttuğunu söyleyen Güneşberk; “İç hatlarda bilet fiyatlarında ciddi bir artış olmadı ama her an olabilir. Yurtdışı biletlerinde zaten günlük dolar üzerinden hesaplandığı için bir gün diğerine uymayabiliyor. Bugün 3000 TL’ye kestiğiniz bilet, kur artışına bağlı olarak birden bire 3500 TL olabiliyor. Bu endişe verici tabi ki. Yaşananlar herkesi korkutuyor maalesef. İnşallah tekrar eskiye döneriz diye düşünüyoruz ama bu gidişle pek de eski dolar kurlarına dönülmesi olası görünmüyor” diye konuştu.

Yılbaşı için önceki yıllarda yoğun rezervasyon talepleri aldıklarını ancak bu yıl çok az sayıda talep olduğunu da sözlerine ekleyen Güneşberk; “Yılbaşı için yurt dışı çıkış talepleri yok denecek kadar az. Şu anda iç hatlarda bile seyahat edenler genelde ya iş sebebiyle ya da sağlık sebebiyle seyahat ediyorlar. Onun dışında tatil amaçlı bir talep şu ana kadar olmadı. Geçen sene bu dönemde çoktan rezervasyon talepleri oluşuyordu. Şu an da görünen o ki, rakamların yüksek seviyede olması sebebiyle pek de fazla rağbet olacağına inanmıyorum. Yurt içinde bile benzer şeyler yaşayacağız. Bu sene böyle geçecek, artık 2022’yi bekleyeceğiz. İnşallah daha iyi olur diye umut ediyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here