Türkoğlu Erzin’de Dev Turizm Yatırımını İnceledi

0
385

“Ak Parti’nin Turizm Alanında Sağladığı Teşvikler Sayesinde Turist Sayısı 31 Milyona Ulaşmıştır…”

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin İlçesi’nde İsos Termal AŞ’ye ait tesisi gezdi. Türkoğlu’nun Erzin’deki devre mülk ve otel yatırımını incelemek üzere gerçekleştirdiği ziyarete; Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Ak Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy, Ak Parti Dörtyol İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Seçer, Erzin İsos A.Ş. Genel Müdürü Ömer Faruk Arkan ve Armada Reklam Ajansın Sahibi Buğrahan Seçer de eşlik etti.

Milletvekili Türkoğlu’na Erzin’de 1000 daireli termal devre mülkün ve 500 oda kapasiteli 5 yıldızlı otelin temelinin mart ayında atılacağının bilgisini veren Erzin İsos A.Ş. Genel Müdürü Ömer Faruk Arkan; “Bölgemize göz alıcı bir tesis yapıyoruz. İnsanımıza evlerindeki konforu yaşatacak sıcak bir ortam hazırlıyoruz” dedi.

Tesisin yapılacağı bölgenin tanıtımı için Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin gibi çevre illerden haftada 2500 kişinin geldiğini söyleyen Arkan, tanıtım faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. 55 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek tesisin maliyetinin yaklaşık 150 milyon doları bulacağını ve 2000 kişiye iş imkânı sunacağını belirten Arkan; “Tesislerimiz de dört dörtlük bir tatil yapma imkânına kavuşan misafirlerimize, ayrıca 4 mevsimlik bir sağlık turizmi fırsatı da sunuyoruz” dedi. Arkan, bölgenin turizm değerinin de artacağına işaret etti.

Türkoğlu’na devre mülk ve otel yatırımı ile ilgili maket çalışmasını da gösteren Arkan; “Sosyal tesisleri, AVM’si, sıcak, soğuk, açık, kapalı havuzları, gençlik merkezleri ve sinema salonları ile her yaştan insanımızı mutlu edebilecek bir konsept geliştiriyoruz. Misafirlerimiz tesislerimizde konakladığında ‘bana hitap eden bir şey yok” serzenişinde bulunamayacak” dedi.

Milletvekili Türkoğlu tesislerde kaplıca suyu da içti. Termal suyun hücreleri yenilendirdiğini söyleyen Erzin İsos A.Ş. Genel Müdürü Arkan; “Dünya standartlarında 500-600 mg mineral eriyik olan su, kaliteli su sınıfına girer. Oysaki Erzin’imizde termal suyumuzun eriyik mineral oranı 3800 mg’dır ve dünya standardının çok üzerindedir. Her suda muhakkak belirli oranda arsenik bulunur. Ama Erzin’imizdeki suyumuzun arsenik oranı sıfıra yakındır. Erzin’imizin suyu hücreleri yenilendiriyor. Termal suyumuz, gençlik iksirini taşıyor” dedi.

Her insanın yılda sabah-akşam olmak üzere 14 gün boyunca termal kür alması gerektiğinin altını çizen Arkan; “Bizim termal tesislerimizde 14 gün boyunca termal kür alan kişinin, yılın 11 ayında bağışıklık sistemi hep diri kalır” dedi.

Milletvekili Türkoğlu da dünyanın en iyi 10 turizm ülkesi sıralamasında 2010’da 7. sırada bulunan Türkiye’nin, 2012 yılı itibariyle 31 milyon turist sayısıyla 6. sarıya yerleştiğini söyledi. 2002 yılı itibariyle de Türkiye’ye gelen turist sayısının 13 milyon olduğunu kaydeden Türkoğlu; “AK Parti’nin turizm alanında sağladığı teşvikler sayesinde bugün ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 31 milyona ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here