Türkiye’nin En Güzel Parkı Olacak

0
90

bld-meclis toplantısı (48)Belediye Meclisi Toplantısında, Meclis Üyeleri Sordu, Başkan Cevapladı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 1 Ekim 2015 Cuma günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis gündeminde bulunan 13 madde üzerinde görüşmeler yaparak karara bağladı. Başkan Dingil, sorulan bir sor üzerine karayolları alanının içerisine kesinlikle inşaat yapılmayacağını, burasının Türkiye’nin en güzel parkı olacağını söyledi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce birer konuşma yapan belediye meclis üyeleri, terör olaylarına ve basına yapılan saldırıları kınadıklarını ifade ettiler. Karayolları alanına da değinen CHP’li Meclis Üyesi Gazanfer Dik, karayolları alanın nasıl yapılacağı ile ilgili soru önergesi verdiklerini, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in tatmin edici bir cevap verdiğini belirterek, Başkan Dingil’e teşekkürlerini iletti.

CHP’li Özer Çağşar ise karayolları alanının ‘rezerv’ alan ilan edilmesinin kafalarda karışıklığa neden olduğunu ve halkta endişe uyandırdığını ifade etti.

bld-meclis toplantısı (49)

Tamamen İskenderun Halkına Tahsis Edildi

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise rezerv alan olmasıyla karayolları alanının tamamen İskenderun halkına tahsis edilmiş olduğunu yineledi ve kesinlikle AVM, market ve benzeri bir inşaatın o alan içerisine yapılmayacağını, karayolları alanının Türkiye’nin en güzel parkı olacağını vurguladı.

Gündemin 1. maddesinde yer alan Belediye 2016 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi ve 2.maddesinde yer alan Belediye 2016 Mali Yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

bld-meclis toplantısı (50)

Ayrıca Belediye 2016 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, Zabıta personellerine 2016 yılı içerisinde ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi, Yazı İşleri Müdürlüğünün Görev, Sorumluluk ve Yetki Esaslarını belirleyen yönetmeliği ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, Hukuk İşleri Müdürlüğünün Görev, Sorumluluk ve Yetki Esaslarını belirleyen yönetmeliği ile ilgili Hukuk İşleri Müdürlüğü teklifi ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin iptal edilerek yeni oluşturulan Görev Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi de meclis üyelerince plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

İskenderun Belediye Meclisinin diğer gündem maddelerinin ise imar komisyonuna gönderilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Meclisin Ekim ayı ikinci oturumunda komisyonlardan gelen raporlar okunarak belediye meclis üyeleri tarafından oylanıp karara bağlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here