Türkiye’de ‘Taciz’ Gerilimi, Suriye’de Türk Bayrağı ve TIR’larına Saldırı

0
20

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ortalığı karıştırdı. Gözaltına alınan Suriyeli şüpheli tutuklanırken, Kayseri’de yaşanan bu gerginliği bu kez de Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylar izledi.

Pazar gecesi Kayseri’de yaşanan olaylara istinaden başlayan şiddet olayları farklı kentlere de sıçradı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde bazı illerde Suriyelilere yönelik eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Suriye’nin Kuzeyinde Türk Bayrağı ve TIR’larına Saldırı

Kayseri’de yaşanan çocuğa istismar olayına gelen tepkiler artarak sürürken bu kez de Suriye’nin kuzeyinde gerginlikler baş gösterdi. Bazı kişiler tarafından Türk Bayrağına ve TIR’larına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa; “Türkiye’ye verilen zarar bize verilmiş zarardır. Ortada bir provokasyon var. Suriye’deki olayları Türkiye’ye, Türkiye’deki olayları Suriye’ye taşımak olmaz.

Suriye’de olanların hesabını biz göreceğiz. Türkiye’de kanuna karşı gelen eylemlerin hesabını Türkiye Cumhuriyeti Devleti zaten görüyor. Münferit olayları toplumsal hadiseye çevirirsek bundan ancak düşmanlarımız çıkar sağlar” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı ise Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylara ilişkin; “Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır” açıklamasında bulundu.

Artan Gerilimler Dikkatle İzlenmektedir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de artan gerilimlerin dikkatle izlenmekte olduğuna işret ederek Suriye’nin kuzeyinde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. TSK komuta kademesinin, bakan yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında konuşan Bakan Güler; “Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir” dedi.

Bakan Güler; “Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here