Türkiye Suriye Sınırında Mutlu Son

0
193

gelişim-suriyeli bebek25 Nisan’da 700 gram ağırlığında Suriye’de doğan ve solunum yetmezliği bulunan Sulaf Jabra isimli prematüre bebek, beş günlükken ailesinin Reyhanlı’ya getirdiği hastaneden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edilerek, Yeni Doğan Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Hastanede gördüğü 2 buçuk aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Sulaf Bebeğin durumunu Suriye’den gidip gelerek takip eden Muhammed ve Noura Jabra, sınır kapılarının kapanması üzerine Türkiye’ye geçiş yapamadı.

Tüm imkânları seferber ederek Sulaf bebeği sağlığına kavuşturan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun ve Yedi Doğan Yoğun Bakım sağlık ekibi, gerçekleştirdikleri bürokratik uğraşlar sonucu, bebeğin ailesine teslim edilmesini sağladı. Kararın ardından Sulaf Bebek, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ambulansı ve sağlık ekibiyle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bekleyen ailesine teslim edildi.

“Sulaf Bebek, Ailesine Kavuştuğu İçin Mutluyuz”

Sulaf Bebeğin hastaneye getirildiğinde, hayati fonksiyonlarının sıkıntılı olduğunu dile getiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solğun; “28 haftalık olarak hastanemize getirilen Sulaf, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde kuvöze konuldu. Sulaf Bebek, zorlu bir tedavi sürecinden geçti ve sonunda yaşam savaşını kazandı. Fakat Suriye’den Türkiye’ye geçişin yasaklanmasından sonra aile, bebeği teslim almaya gelemedi. Biz de Yeni Doğan Yoğun Bakım ekibimizle birlikte, Cilvegözü Sınır Kapısı mülki amirleriyle görüşerek bebeğin ailesine teslim edilmesini sağladık. Sulaf Bebek, ailesine kavuştuğu için mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Cilvegözü Sınır Kapısı’na ambulansla getirilen bebeğini kucağına aldığında sevinç gözyaşlarını tutamayan Anne Noura Jabra, bebeğini bir daha kavuşamayacağını düşündüğünü ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here