Tuncer; “Kadınımıza Değer Vermek Geleceğe Yapılan En Büyük Yatırımdır!”

0
142

eğitim bir-sen3Eğitim Bir-Sen, Kadınlar Gününde Bayan Üyelerine Kokteyl Düzenledi

Eğitim Bir Sen İskenderun Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Yalı Restoran’da kadın üyelerine yönelik bir kokteyl düzenledi.

Sendikanın kadın üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Eğitim Bir Sen İskenderun Şube Başkanı İbrahim Tuncer, katılan bayanları gününü kutladı.

Mart ayının dünyada kadınların yaşadıkları zorlukların enine boyuna tartışılmasına vesile olması bakımından önemine vurgu yapan Tuncer; “Biz Eğitim Bir Sen olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

eğitim bir-sen4

Kadın sorunlarının diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamayacağını kaydeden Tuncer; “Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır! Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir.

Biz eğitim Bir Sen olarak, kadın renginin yansımadığı bir çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur” dedi.

Etkinliğe katılan üyeler de birbirlerinin gününü kutlarken, restoran bahçesinde güzel havanın da keyfini çıkardılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here