“Tüm Zenginliğimizle 85. Yılımızda da Güçlüyüz, Gururluyuz”

0
23

MKÜ’de 23 Temmuz Paneli!

Mustafa Kemal Üniversitesinde, 23 Temmuz Hatay’ın Ana Vatana Katılışının 85. Yıl Dönümü dolayısıyla panel gerçekleştirildi.

MKÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin sunumunu MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Özkaya, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Atabey ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Yel yaptı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, İl Protokolü ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirilen panelde; tarihi arka plana sahip Kadim Şehrimiz Hatay’ımızın tam anlamıyla asıl kimliğini ve ruhunu, 23 Temmuz 1939’da ana vatanımıza katılmasıyla bulduğunu vurgulayan Vali Masatlı; “Gelecek nesillerimize ilham olacak ve onlara sağlam bir istikamet çizecek bu tarihi zaferimiz; aynı zamanda vatana, bayrağa ve tüm mukaddes değerlerimize aidiyet duygumuzun kuvvetli bir dışavurumu olup Millî Kimliğimizin belirleyici vasfını oluşturmaktadır” dedi.

23 Temmuz Hatay’ımızın Ana Vatana katılışının 85. Yıl dönümü kutlamaları akşam da devam etti. HBB Antakya Yerleşkesi Amfi Tiyatro Alanı’nda Hatay Medeniyetler Korosu sahne aldı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve eşi, Rektörler, İlçe belediye başkanları, İl Protokolü ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirilen konserde coşkulu, gururlu ve duygusal anlar yaşandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here