TÜED Uyardı! Kart Aidatı ve Kredi Masrafları Geri Alınabilir!

0
83

tüed açıklama13Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Uyan, emeklileri ve kamuoyunu bankaların kredi kartı aidatları ile tüketici kredilerinde alınan masrafların geri alınabileceği konusunda uyardı. TÜED İskenderun Şubesi’nde konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda Av. Bilal Çörtük’de medya mensuplarını bilgilendirdi.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan; “Bilindiği üzere bankalarca ve şubelerince vatandaşların hizmetine bazı krediler veya kredi enstrümanları sunulmaktadır. Bankalar müşterilerine vermiş oldukları kredi kartı karşılığındaki dönemsel olarak işletim ücreti adı altında aidatlar almaktadırlar. Ayrıca bankalar müşterilerine kullanırmış oldukları tüketici (İhtiyaç, Araç, Konut vs.) kredileri karşılığında değişik adlar altında masraflar tahsil etmektedirler.

Bankaların ister kredi kartı aidatı, isterse de tüketici kredilerinden kesmiş oldukları masraflar ve aidatlar Anayasamıza, Kanunlara ve Yargıtay İçtihatlarına aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenle ilgili banka şubesine dilekçe ile müracaat edilmekte, reddedildiği takdirde Tüketici Hakem Heyeti Başkalıklarında şikâyet yolu ile alacakları takip edilmektedir.  Dava açılması ya da aleyhe dava ikamesi olduğu takdirde de tüm takip ve dava süreci nihayet bulana kadar takip edilmektedir.

Bu konuda derneğimiz avukatları gerekli takipleri sizler adına, vereceğiniz vekâletnameleriniz doğrultusunda yapmaktadır. Derneğimize üye olsun ya da olmasın tüm emekli vatandaşlarımıza her türlü hukuki yardım ve yol göstericiliği derneğimizce üstlenilmiştir. Sizlere bir telefon (0.326 612 00 43) kadar yakınız. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim”  diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here