Trafo Yangını Ucuz Atlatıldı

0
102

trafo yandı2İskenderun Çay Mahallesi Kaymakamlık binası kavşağında bulunan elektrik trafosu, dün içten içe alev aldı. Trafodan dumanların çıktığını görev duyarlı vatandaşlar, ilgili kurumlara durumu bildirmesinin ardından emniyet ekipleri trafo tarafından güvenlik koridoru oluşturdu. Arızayı onaracak yetkililerinin olay yerine yarım saat sonra gelmelerinden dolayı, trafo alev aldı ve iç devreleri kullanılamaz hale geldi.

Dün sabah saatlerinde elektrik trafosundan dumanlar çıktığını fark eden duyarlı vatandaşlar, durumu hemen Enerji-Sa yetkililerine ve Emniyet birimlerine bildirdiler. Emniyet birimi trafo etrafında güvenlik koridoru oluşturulurken, bazı vatandaşların tüm uyarılara rağmen, trafodan yükselen dumana aldırış etmeden trafonun yakından geçmeleri emniyet ekiplerinin tepkisine neden oldu.

Her geçen dakikada daha fazla duman çıkaran trafo, içeriden yanmaya başladı. Aradan geçen yarım saatlik bir zaman diliminden sonra olay yerine gelen Enerji-Sa görevlileri, patlama noktasına gelen trafoyu, esnaftan aldıkları bir kova su ve emniyet ekibinin araçlarında bulunan pet su şişeleri ile söndürdü.

İlk belirlemelere göre aşırı yüklenmeden kaynaklı olduğu söyleyen trafo yangınının, farklı yerlerde de sık-sık karşımıza çıkması ise kafalarda soru işareti bıraktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here