Topal; “Beklentim Yok, Tek Hedefim Sorunları Çözmek”

0
53

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olan Serkan Topal, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, İskenderunlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İGC Başkanı Diyap Atar, cemiyet yönetimi ve basın mensupları tarafından karşılanan Topal, burada Hatay ve yönetim felsefesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların talebi üzerine bu yola çıktığını kaydeden Topal; “Depremin üzerinden 10 ay geçti, yaraları hala sarılmayan vatandaşlarımız var, çözüm bekleyen sorunlar var. Asla koltuk davasında değilim. Yüzlerce, binlerce vatandaşımız beni aradı ‘Bu memleketin sana ihtiyacı var, mutlaka aday olmalısınız. Sizin gibi çalışkan, Hatay’ın sesini yukarılara taşıyan, çözüm üretebilen halkçı bir insana ihtiyacımız var’ söylemleriyle baskı kurdular. Biz de dedik ki, burada sorun var, bunu çözebilmek adına birilerinin kollarını sıvaması, elini taşın altına koyması, bedel ödemesi lazım. Biz de varız dedik” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde yapacaklarında da söz eden Topal, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini, asla kimseyi zengin etmeyeceklerini vurguladı.

Buradaki Yaraları Hep Birlikte Saracağız

Hiçbir beklentisi olmadığını, tek hedefinin sorunları çözmek olduğunu ifade eden Topal; “10 yıllık milletvekili sürecinde, dürüstçe, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında mücadele ettim. Belediyeye gelince, bir sıkıntı var. Yerel anlamda vatandaşlarımızın daha iyi yönetilmesini istediği için bu yola başvurduk. Ben inanıyorum ki Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda, buradaki yaraları hep birlikte saracağız, şeffaf olacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız. Hep birlikte Hatay halkı için çalışacağız, çözüm üreteceğiz. Buradan öğretmen sözü veriyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda asla ve asla belediyede eş, akrabam olmayacak!

Bir öğretmen sözü daha veriyorum; çalışanlar Hataylı olacak, asla birileri zengin olmayacak, tüm Hatay halkı kazanacak. Her şey şeffaf olacak. 10 yıldır benim mal varlığım belli, 10 yıl sonra da maaşımın dışında mal varlığıma herhangi bir çöp tanesi dahi kaymadığımı göreceksiniz. Akademisyen arkadaşlarımızla şimdiden proje üretiyoruz. Birlikte yöneteceğiz, felsefemiz bu. İskenderun sorununu ve bu sorunun çözümünü İskenderunlularla konuşacağız. Bölgelere göre atayacağımız dört yetkili belediye başkan yardımcımız olacak ve sorumlu oldukları bölgelerdeki tüm sorunlara hakim olacak.

Hazırız, Kendimize Güveniyoruz

Hiçbir beklentim yok, benim tek hedefim, gerçekten buradaki vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek. Sorunlara, bütün Hatay’ın bileşenleriyle çözüm bulabilmek. Biz hazırız, kendimize güveniyoruz. Bizim meselemiz Hatay, bizim için bir sevdadır Hatay” şeklinde konuştu.

Topal, Hatay’ın sorunlarının çözümü noktasında herkesin kapısını çalacağını, tüm kesimlerle ortak çalışmalar yapacağını dile getirerek; “Hiç çekinmeden Hatay’a hizmet ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına gideceğim, isteyeceğim, yapmazsa sarayın kapısında eylem yapacağım” diyerek, sorunların çözümü noktasında kararlılığını ortaya koydu.

İGC Başkanı Diyap Atar da 2 dönem milletvekilliği yapan Serkan Topal’ın Hatay ilinin sorunlarını bildiğini kaydederek kendisine başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here