Tomris Giritlioğlu Antakya’da Toprağa Verildi

0
20

Hataylı Senarist ve Yönetmen Tomris Giritlioğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybetti. Giritlioğlu için cenaze namazı, 24 Eylül Salı günü ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılındı. Giritlioğlu, daha sonra memleketi Antakya’da toprağa verildi.

Salkım Hanımın Taneleri filmiyle sinema dünyasında önemli bir yer edinen Hataylı Sinema Yönetmeni ve Senarist Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanserle mücadele eden yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 1999 yılında yönetmenliğini yaptığı “Salkım Hanımın Taneleri” ile üne kavuşmuştu. Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili, Asi, Gönül Çelen gibi pek çok yapımda proje tasarımcısı ve yapımcı olarak görev almıştı.

Giritlioğlu için Salı gün İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Sahne’de bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninin ardından Giritlioğlu için cenaze namazı, ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılındı. Giritlioğlu, daha sonra memleketi Antakya’ya götürüldü ve Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Dönem Dizilerinin Aranan İsmiydi…

1957 yılında Hataylı bir ailenin çocuğu olarak Konya’da doğan Giritlioğlu, TED Ankara Koleji’nde eğitim gördü. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra üniversite döneminde sinema yönetmeni olmaya karar veren Giritlioğlu, TRT’de çevirmenlik ve asistanlık yaptı ve yönetmenliğe belgesellerle başladı.

İlk uzun metrajlı filmi ‘Suyun Öte Yanı’ ile birçok ödül kazanan Tomris Giritlioğlu, 1999’da yönetmenliğini yaptığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görülen ‘Salkım Hanımın Taneleri’ ile ünlendi. Yılmaz Karakoyunlu’nun kitabından uyarlanan film Varlık Vergisi’ni ve yarattığı dramları konu edinen ilk yapım olması nedeniyle de dikkat çekmişti.

Emekliliğinin ardından özel televizyonlar için dizi projeleri üreten Giritlioğlu, Türkiye’de dönem dizilerinin önemli ismi oldu. Kurşun Yarası, Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili, Asi, Gönül Çelen gibi pek çok yapımda proje tasarımcısı ve yapımcı olarak görev alan Giritlioğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşama veda etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here