TGC 2024 Basın Özgürlüğü Ödülleri Sahiplerini Buldu

0
11

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Tören, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olan 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 13.30’da TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törende kişi dalında gazeteci Timur Soykan, kurum dalında ise Deprem Bölgesi’ndeki gazeteciler adına TGC Temsilcileri ve Basın Meslek Örgütleri Basın Özgürlüğü Ödülü’nü aldı.

TGC İskenderun Temsilcisi Akın Bodur’a ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş verdi. Akın Bodur; “24 Temmuz’un bayram değil, mücadele günü olduğunu gösteren en somut örneklerden biri siyasetçiler tarafından 63 gazetecinin hedef gösterilmesidir. Sadece kentlerin yıkılmadığı, insanların göç ettiği yaşamın değiştiği deprem bölgesinde gazetecilik çok zor şartlar altında olsa da devam ediyor, edecektir” dedi.

TGC Hatay Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu’na ödülünü TGC Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen sundu. Mithat Kalaycıoğlu; “Ben depremin yıktığı, tarla olan Hatay’dan geliyorum” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hatay’da çok sayıda gazeteciyi kaybettik. Hatay ile ilgili bugüne kadar beş kitap yazdım. Ancak beşinci kitabım depremde kayboldu. TGC’nin deprem sonrası Hatay’daki meslektaşlarımıza verdiği destek bizim için çok anlamlıydı. Hataylı gazeteciler adına ödülü alıyorum.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here